Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu ger sig bloggarna in i abortdebatten

Paow är emot böneutrop.
1 av 4

Paow är emot böneutrop.

stellapictures

Paulina är van vid en helt annan livsstil.
2 av 4

Paulina är van vid en helt annan livsstil.

Robert Eklund / Stella Pictures

Slutresultatet!
3 av 4

Slutresultatet!

Foto: Karin Bylund

4 av 4

Faksimil Micahs.se

Nöje | 14/01/2013 18:40

Det är förmodligen en av världens mest diskuterade frågor - nu har även bloggeliten givit sig in i debatten gällande abort.

Det är bland andra storbloggarna Desirée "Dessie" Nilsson, 18, och Paulina "Paow" Danielsson, 19, som engagerat många med sina åsikter. Paulina är säker på sin sak. Abort är mord, enligt bloggaren.

– Man dödar en människa, en människa som skulle sprungit runt och lekt i sandlådan efter några år. Och om man inte är redo så går det faktiskt att adoptera bort barnen, skriver hon. 

Dessie däremot är kluven i frågan.

– Jag tycker det är jättefel när folk är så långt gångna i graviditeten och gör abort, för då har ju fostret hunnit få små tår och saker. Ska man göra abort så ska man göra det när dom fortfarande är ingenting, skriver hon.

Även den unga mamman Mikaela "Micah " Väistö, 17, som fick sin dotter Kelly när hon var 14 år har skrivit om ämnet.

– Jag tycker det är fel med abort när man är så långt gången i graviditeten men jag tycker det är okej när barnet fortfarande är en cellklump eller hur man nu säger. Jag menar när barnet inte är utvecklad alls, skriver hon .

Inläggen har fått stor respons

Det är delade åsikter när läsare svarat på inläggen. Utöver sedvanliga påhopp på författaren till inlägget utan vidare förklaring är det många som engagerat givit sig in i debatten för att få möjlighet att säga och argumentera för sin ståndpunkt.