Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jockibois bekännelse: "Jag har gått på droger en längre tid"

Här berättar han om knarket.

Här berättar han om knarket.

Faksimil Youtube

Nöje | 16/01/2013 09:11

I en känslomässig video berättar skandalprofilen om drogernas baksida. Nu lovar han att sluta.

– När ni tittar på mig nu så ser ni förmodligen Jockiboi, men det är faktiskt inte han som ska prata i dag utan det är jag Joakim Berg. 

Så inleder dokusåpaprofilen Joakim "Jockiboi" Berg sin monolog i en strax under fyra minuter lång video i vilken han bekänner en hemlighet. Profilen som saknar den vanliga tonen och hysteriska framtoningen berättar lugnt och nedstämt om sitt drogmissbruk.

– Det är så att jag under en längre tid har gått på droger, amfetamin, kokain och det mesta man kan pilla i sig. Till en början tyckte jag att man mådde bättre av det, man kände sig kung över världen och kunde festa hårdare, berättar han i videon och fortsätter:

– Sedan började saker som betydde saker för en själv inte betyda något längre. Som till exempel bloggen som var en stor del av mitt liv under en lång tid, jag orkade inte blogga.

Slutade höra av sig till familjen

När profilen sedan skulle börja spela in sin webbserie beskriver han hur han hellre tog droger än att spela in. 

– Sedan slutade jag höra av mig hem till familj och vänner. Det var den värsta delen att man blir så isolerad i sig själv. Det finns saker i livet som betyder väldigt mycket, som är värt att kämpa för. Saker jag från början trott på och stod för, det försvann när man höll på med det.

I videon beskriver "Jockiboi" att anledningen till bekännelsen är att stå för vad han gjort för att kunna börja om. Han menar också att han vill be om ursäkt till de personer som fått lida på grund av missbruket. 

Nu lovar profilen i videon att aldrig röra droger igen. Om den kontroversiella bloggen som stått stilla i flera månader kommer att återupptas återstår nu att se.

– Kommer självklart vara mycket sjukt och galet men jag vill också visa er andra sidor av mig, skriver han i ett nytt blogginlägg.

Har tidigare läckt bild på kokain

På en läckt bild böjer sig Berg ner över en bricka med ett vitt pulver och ser ut att snorta det med hjälp av en ihoprullad sedel. Redan förra året berättade då profilen om drogerna.

– Jag festar ju rätt ofta. Såg det mest som en rolig grej just då och ville bara köra på och leva och ha kul, berättade han för Nyheter24.

Han bad då läsarna om ursäkt efter att de blivit upprörda. 

– Jag hoppas folk kan förstå att jag är en jävligt ärlig och snäll människa bakom alla snuskiga och sjuka inlägg, sa han vidare.

Se videon här: