Tisdag 11 Maj
Stockholm

Facebookhotet: "Skjut Blondinbella i huvudet"

Hon tänker inte låta personen komma undan med de hemska hoten.
1 av 5
Hon tänker inte låta personen komma undan med de hemska hoten. Foto: Stella Pictures/Faksimil Facebook
Här är inlägget.
2 av 5
Här är inlägget. Foto: Faksimil Facebook
Sedan ett par månader tillbaka har Blondinbella sagt upp kontakten med sin pappa Per Rydberg. Hon har själv berättat om den tugga perioden.
3 av 5
Sedan ett par månader tillbaka har Blondinbella sagt upp kontakten med sin pappa Per Rydberg. Hon har själv berättat om den tugga perioden. Foto: Stella Pictures
Hon har tidigare fått fin respons gällande att hon vågat berätta om hoten hon tvingas ta emot.
4 av 5
Hon har tidigare fått fin respons gällande att hon vågat berätta om hoten hon tvingas ta emot. Foto: Stella Pictures
Isabella satsar nu på att ta det lite lugnare efter en tid av mycket stress, för ett tag sedan lämnade hon sin egen tidning Egoboost.
5 av 5
Isabella satsar nu på att ta det lite lugnare efter en tid av mycket stress, för ett tag sedan lämnade hon sin egen tidning Egoboost. Foto: Egoboost

Blondinbella borde skjutas i huvudet och hängas, skriver en man på Facebook. Nu polisanmäler bloggerskan inlägget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hela inlägget

"Det är borgerligt när debatten om "näthat" går från att unga tjejer blir utsatta för patriarkalt hat när de yttrar sina politiska åsikter till att det skulle vara synd om borgaräckel som Blondinbella. Skjut henne i huvudet, häng i närmsta träd och skaffa en maktanalys."

Bloggerskan Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 22, hyllades efter att hon öppnat upp sig om näthat. Nu slår hatet till igen. På Facebook kallas hon nu borgaräckel och personen uppmanar till att skjuta henne i huvudet. Hon ska även hängas i ett träd. När Blondinbella själv upptäckte hotet uppmärksammade hon det via sin egen Twitter.

– Första näthatet på två veckor. Jag ska hängas, du kommer att polisanmälas, skriver hon.

Inlägget hade vid tillfället för en print screen gillats av 23 personer.

– Jag har många som ogillar mig och min politiska ståndpunkt, men till och med mina värsta hatare slutade att maila kränkningar efter programmet som Uppdrag Granskning sändes, skriver hon i bloggen. Blondinbella syftar på det uppmärksammade programmet som tog upp problemet med näthat mot kvinnor.

Tvingas ta emot dödshot och avföring 

Blondinbella berättade nyligen i ett långt inlägg om hur hon dagligen tvingas ta emot hot. Något hon började gå i terapi för. Hon berättade även att män skickar avföring och sperma hem till henne. Blondinbella riktade senare kritik mot polisen som inte gjorde tillräckligt enligt henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela