Hon tänker inte låta personen komma undan med de hemska hoten.
1 av 4
Hon tänker inte låta personen komma undan med de hemska hoten. - Foto: Stella Pictures/Faksimil Facebook
Sedan ett par månader tillbaka har Blondinbella sagt upp kontakten med sin pappa Per Rydberg. Hon har själv berättat om den tugga perioden.
2 av 4
Sedan ett par månader tillbaka har Blondinbella sagt upp kontakten med sin pappa Per Rydberg. Hon har själv berättat om den tugga perioden. - Foto: Stella Pictures
Hon har tidigare fått fin respons gällande att hon vågat berätta om hoten hon tvingas ta emot.
3 av 4
Hon har tidigare fått fin respons gällande att hon vågat berätta om hoten hon tvingas ta emot. - Foto: Stella Pictures
Isabella satsar nu på att ta det lite lugnare efter en tid av mycket stress, för ett tag sedan lämnade hon sin egen tidning Egoboost.
4 av 4
Isabella satsar nu på att ta det lite lugnare efter en tid av mycket stress, för ett tag sedan lämnade hon sin egen tidning Egoboost. - Foto: Egoboost

Facebookhotet: "Skjut Blondinbella i huvudet"

Blondinbella borde skjutas i huvudet och hängas, skriver en man på Facebook. Nu polisanmäler bloggerskan inlägget.


Hela inlägget

"Det är borgerligt när debatten om "näthat" går från att unga tjejer blir utsatta för patriarkalt hat när de yttrar sina politiska åsikter till att det skulle vara synd om borgaräckel som Blondinbella. Skjut henne i huvudet, häng i närmsta träd och skaffa en maktanalys."

Bloggerskan Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 22, hyllades efter att hon öppnat upp sig om näthat. Nu slår hatet till igen. På Facebook kallas hon nu borgaräckel och personen uppmanar till att skjuta henne i huvudet. Hon ska även hängas i ett träd. När Blondinbella själv upptäckte hotet uppmärksammade hon det via sin egen Twitter.

– Första näthatet på två veckor. Jag ska hängas, du kommer att polisanmälas, skriver hon.

Inlägget hade vid tillfället för en print screen gillats av 23 personer.

– Jag har många som ogillar mig och min politiska ståndpunkt, men till och med mina värsta hatare slutade att maila kränkningar efter programmet som Uppdrag Granskning sändes, skriver hon i bloggen. Blondinbella syftar på det uppmärksammade programmet som tog upp problemet med näthat mot kvinnor.

Tvingas ta emot dödshot och avföring 

Blondinbella berättade nyligen i ett långt inlägg om hur hon dagligen tvingas ta emot hot. Något hon började gå i terapi för. Hon berättade även att män skickar avföring och sperma hem till henne. Blondinbella riktade senare kritik mot polisen som inte gjorde tillräckligt enligt henne.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.