Vems var bäst - eller sämst?
1 av 13
Vems var bäst - eller sämst? - Foto: Stella Pictures/Webstagram
Isabel Adrian har två döttrar med SHM-profilen Steve Angello. I går lät hon bloggläsarna veta att paret väntade ytterligare tillökning - något som visade sig vara ett skämt.
2 av 13
Isabel Adrian har två döttrar med SHM-profilen Steve Angello. I går lät hon bloggläsarna veta att paret väntade ytterligare tillökning - något som visade sig vara ett skämt. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Steve Angello är redan pappa till Monday Lily och Winter-Rose.
3 av 13
Steve Angello är redan pappa till Monday Lily och Winter-Rose. - Foto: Stella Pictures / Morgan Dessalles
Hugo Rosas lurade sin trogna läsarkrets att det var dags för gravida sambon Paula att föda...
4 av 13
Hugo Rosas lurade sin trogna läsarkrets att det var dags för gravida sambon Paula att föda... - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica
Hon ska dock inte föda förrän i maj.
5 av 13
Hon ska dock inte föda förrän i maj. - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica
Dessie bloggade att hon vaknat upp i Thailand och la upp en liten bild på paradiset. Det stämde alltså inte även om bloggerskan fått kritik av följarna för att festa för hårt.
6 av 13
Dessie bloggade att hon vaknat upp i Thailand och la upp en liten bild på paradiset. Det stämde alltså inte även om bloggerskan fått kritik av följarna för att festa för hårt.
Den färgstarka profilen Kitty Jutbring lurade läsarna att hennes ett par månader gamla dotter skulle byta namn från Nikki-Lo till Malin. De flesta läsare och fans genomskådade dock lögnen.
7 av 13
Den färgstarka profilen Kitty Jutbring lurade läsarna att hennes ett par månader gamla dotter skulle byta namn från Nikki-Lo till Malin. De flesta läsare och fans genomskådade dock lögnen. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures
Mike Tyson twittrade att han varit hos doktorn för att ta bort sin karaktäristiska tatuering från ansiktet. Men det stämde inte alltså.
8 av 13
Mike Tyson twittrade att han varit hos doktorn för att ta bort sin karaktäristiska tatuering från ansiktet. Men det stämde inte alltså. - Foto: Mat Szwajkos/AP/SCANPIX
Peter Nilsson är bror till Kissie och i sin blogg skriver han att han är en del av ett nytt pojkband kallat Streetlover boys. Gruppen ska vara som Backstreetboys men med rappande inslag. Ännu har inte Peter avslöjat om det är lur eller inte men många läsare spekulerar i det. Peter har dock släppt två låtar tidigare.
9 av 13
Peter Nilsson är bror till Kissie och i sin blogg skriver han att han är en del av ett nytt pojkband kallat Streetlover boys. Gruppen ska vara som Backstreetboys men med rappande inslag. Ännu har inte Peter avslöjat om det är lur eller inte men många läsare spekulerar i det. Peter har dock släppt två låtar tidigare. - Foto: Josefin Mirsch
Lindsay Lohan basonerade ut att hon var gravid. Men skandalstjärnan har ingen bulle i ugnen.
10 av 13
Lindsay Lohan basonerade ut att hon var gravid. Men skandalstjärnan har ingen bulle i ugnen. - Foto: Stella Pictures
Nyblivna mamman Snooki lurade fansen att hon gift sig. Men alla gick inte på buset. Bilden på ett brudpar var lite för dåligt photoshopat.
11 av 13
Nyblivna mamman Snooki lurade fansen att hon gift sig. Men alla gick inte på buset. Bilden på ett brudpar var lite för dåligt photoshopat. - Foto: Stella Pictures
Ryktet om att Lady Gaga skulle vara med i den nya X Men-filmen höll i sig länge - till en tidning fick till svar av stjärnans representanter att det bara var ett skämt.
12 av 13
Ryktet om att Lady Gaga skulle vara med i den nya X Men-filmen höll i sig länge - till en tidning fick till svar av stjärnans representanter att det bara var ett skämt. - Foto: Photoshot. All rights reserved. / James Warren
Många trodde att den 17-åriga storbloggerskan Micha skämtade när hon berättade att hon var gravid med sitt andra barn. Flera av hennes läsare avfärdade snabbt glädjebeskedet som ett dåligt bus men det visade sig vara sant dagen efter.
13 av 13
Många trodde att den 17-åriga storbloggerskan Micha skämtade när hon berättade att hon var gravid med sitt andra barn. Flera av hennes läsare avfärdade snabbt glädjebeskedet som ett dåligt bus men det visade sig vara sant dagen efter. - Foto: Privat

Så lurade kändisarna dig första april

Var du en dum sill? Nyheter24 listar årets aprilskämt från profilerna i offentlighetens ljus.


Varför luras?

Varför man skämtar den 1 april är inte helt klart. Man tror att april-skämten kom till Sverige i mitten av 1600-talet. Då gick skämten ut på att lura andra att utföra dumma ärenden. På Nordiska Museets hemsida samt på Världens Historia kan du läsa mer om den 1 april och dess historia.

Under måndagen passade kändisar och bloggare på att försöka sig på att driva med sina fans och följare. I dag avslöjades sanningen. Bläddra vidare i bildspelet ovan för att ta reda på vem som ljög om en tatuering, ett namnbyte men också vems faktiska graviditet avfärdades som ett dåligt skämt.

Hur lättlurad var du? 

Företagen och tidningarna ville inte vara sämre. Spana in Nyheter24:s lista över aprilskämten vi genomskådade redan samma dag här.

Så här såg det ut när Vita Huset under första april länkade till en video i vilken det var meningen att presidenten skulle tala:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.