Storbloggaren till attack mot Ken Ring: Han är en vidrig människa

- 08/11/2013, 12:17 -
Ken Ring, rappare
1 av 4

Ken Ring har i ett öppet brev svarat på den kritik som riktades mot honom redan tidigare i veckan.

SCANPIX SWEDEN

Dennis, bloggare
2 av 4

Dennis driver en webbshop och en stor blogg.

Webstagram

Ken Ring, rappare
3 av 4

Det är inte första gången han hamnar i blåsväder i samband med användandet av ordet bög i negativ mening.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Ken Ring, rappare
4 av 4

Han försvarar sig med att han inte menar något illa när han säger det.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Kritiken mot Ken Ring svalnar inte. – Han kränker homosexuellas mänskliga rättigheter och bedriver hets mot folkgrupp i sociala medier, skriver den homosexuella storbloggaren Dennis Maglic i ett inlägg.

I veckan blossade debatten om den svenska hip hop-artisten Ken Rings homofobiska uttalanden upp. Mot artisten riktades ett kritiskt och uppmärksammat blogginlägg skrivet av Robert Jacobsson, känd från programmet "Ligga med P3" i Sveriges Radio. 

Bland annat för att Ken Ring använt ordet bög som skällsord. 

Nu riktar även den homosexuella storbloggaren och entreprenören Dennis Maglic, 23, hårda ord mot Ken som är aktuell i TV4:s "Så mycket bättre".

"Att Ken Ring rappar om social rättvisa och om fattigdom å ena sidan medan han å andra sidan kränker homosexuellas mänskliga rättigheter och bedriver hets mot folkgrupp i sociala medier är rena rama dubbelmoralen! Helt galet att TV4 kan stödja en sådan vidrig människa!", skriver han i sin välbesökta blogg.

"Man ska respektera naturen"

Maglic hänvisar i inlägget till det svar som Ken Ring gav under en intervju med Nöjesguiden 2011 när han fick frågan om han är homofob.

– Jag har inte homofobi. Så här: Jag tror på the circle of life. Jag tror att man ska respektera naturen. Det finns vissa saker som krävs för att en familj ska bildas. Jag tycker att man måste respektera det. Men det är mina åsikter. Jag tycker till exempel inte att man ska skjuta djur heller. Men jag blir inte upprörd om någon skjuter en älg. Jag blir inte upprörd om någon är bög. Jag accepterar det. Däremot har jag svårt att förstå det. Hur fan kan man bli kär i ett annat arsle?, sa han då.

"Det är skandal"

Maglic skriver vidare:

"Hur hade det varit om en människa hade sagt ”Har fan kan man bli kär i en annan blatte?”. Det hade inte varit okej, så varför är det då okej att på samma sätt kränka homosexuella? Att över huvud taget insinuera att vi bögar blir kära i arslen är skandal".

Ken Ring svarar på kritiken

Redan innan Dennis Maglics inlägg svarade Ken Ring på det motstånd han mött under veckan. I ett öppet brev på Facebook skrev artisten:

"Många har stört sig på sättet jag tidigare har sagt ordet "Bög" på. Jag har fattat att det kan göra folk lacka men jag vill återigen och en gång för alla poängtera att det inte har någonting med homofobi att göra".

Han fortsatte:

"Jag har ett grovt språk, har alltid haft det och det finns även andra ord som jag använder som jag vet att jag inte borde. Där jag kommer ifrån är det inte ett ovanligt sätt att prata på. Jag har försökt bättra mig på senare tid och känner att jag kommit en bit på vägen men jag har pratat så här hela mitt liv och är inte felfri. Men de flesta av dom exemplen som folk tar upp nu är gamla. Jag tänkte inte så mycket på det förut".