Ken Ring, rappare
1 av 3
Ken Ring har i ett öppet brev svarat på den kritik som riktades mot honom redan tidigare i veckan. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Ken Ring, rappare
2 av 3
Det är inte första gången han hamnar i blåsväder i samband med användandet av ordet bög i negativ mening. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Ken Ring, rappare
3 av 3
Han försvarar sig med att han inte menar något illa när han säger det. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Storbloggaren till attack mot Ken Ring: Han är en vidrig människa

Kritiken mot Ken Ring svalnar inte. – Han kränker homosexuellas mänskliga rättigheter och bedriver hets mot folkgrupp i sociala medier, skriver den homosexuella storbloggaren Dennis Maglic i ett inlägg.


Kallade Petter för "jävla jude"

Hiphopstjärnan Petter firades av den svenska musikeliten – men artisten Ken Ring vägrade. 

– Folk är för upptagna med att slicka hans arsle för sin egen framgång, skrev Ken Ring i ett öppet brev där han även kallade Petter för "Jäva fucking jude"

Något som han senare förklarade med "När jag säger jude, då betyder det snål. Inte folket."

I veckan blossade debatten om den svenska hip hop-artisten Ken Rings homofobiska uttalanden upp. Mot artisten riktades ett kritiskt och uppmärksammat blogginlägg skrivet av Robert Jacobsson, känd från programmet "Ligga med P3" i Sveriges Radio. 

Bland annat för att Ken Ring använt ordet bög som skällsord. 

Nu riktar även den homosexuella storbloggaren och entreprenören Dennis Maglic, 23, hårda ord mot Ken som är aktuell i TV4:s "Så mycket bättre".

"Att Ken Ring rappar om social rättvisa och om fattigdom å ena sidan medan han å andra sidan kränker homosexuellas mänskliga rättigheter och bedriver hets mot folkgrupp i sociala medier är rena rama dubbelmoralen! Helt galet att TV4 kan stödja en sådan vidrig människa!", skriver han i sin välbesökta blogg.

"Man ska respektera naturen"

Maglic hänvisar i inlägget till det svar som Ken Ring gav under en intervju med Nöjesguiden 2011 när han fick frågan om han är homofob.

– Jag har inte homofobi. Så här: Jag tror på the circle of life. Jag tror att man ska respektera naturen. Det finns vissa saker som krävs för att en familj ska bildas. Jag tycker att man måste respektera det. Men det är mina åsikter. Jag tycker till exempel inte att man ska skjuta djur heller. Men jag blir inte upprörd om någon skjuter en älg. Jag blir inte upprörd om någon är bög. Jag accepterar det. Däremot har jag svårt att förstå det. Hur fan kan man bli kär i ett annat arsle?, sa han då.

"Det är skandal"

Maglic skriver vidare:

"Hur hade det varit om en människa hade sagt ”Har fan kan man bli kär i en annan blatte?”. Det hade inte varit okej, så varför är det då okej att på samma sätt kränka homosexuella? Att över huvud taget insinuera att vi bögar blir kära i arslen är skandal".

Ken Ring svarar på kritiken

Redan innan Dennis Maglics inlägg svarade Ken Ring på det motstånd han mött under veckan. I ett öppet brev på Facebook skrev artisten:

"Många har stört sig på sättet jag tidigare har sagt ordet "Bög" på. Jag har fattat att det kan göra folk lacka men jag vill återigen och en gång för alla poängtera att det inte har någonting med homofobi att göra".

Han fortsatte:

"Jag har ett grovt språk, har alltid haft det och det finns även andra ord som jag använder som jag vet att jag inte borde. Där jag kommer ifrån är det inte ett ovanligt sätt att prata på. Jag har försökt bättra mig på senare tid och känner att jag kommit en bit på vägen men jag har pratat så här hela mitt liv och är inte felfri. Men de flesta av dom exemplen som folk tar upp nu är gamla. Jag tänkte inte så mycket på det förut".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

3 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.