Bloggerskan skrev om brottslingar på Facebook.
Bloggerskan skrev om brottslingar på Facebook. - Foto: Instagram / Facebook

Storbloggerskans rasistiska inlägg – på Facebook

Bloggerskan Dani Karlsson har ännu en gång uttryckt sig främlingsfientligt. Denna gång på sin Facebook.
– Jag tycker det är viktigt att kunna diskutera sådana här saker utan att bli kallad rasist och andra glåpord, säger Dani till Nyheter24.


Blonda i världen

Tvärtemot vad Dani Karlsson säger så förekommer det inte någon egentlig statistik över hårfärg i världen. Det man vet är att andelen blonda personer koncentrerar sig kring norra Europa. Anledningen till att det enligt uträkningar endast är ett par procent helblonda i världen är att hårfärgen tenderar att bli mörkare och mörkare ju äldre en person blir. Många har blont hår som barn men får mörkare hår som vuxna.

Storbloggerskan Dani Karlsson, som bloggar på Metro Mode, lade upp en statusuppdatering på sin Facebooksida där hon länkade till en sajt samt skrev att "När du hittar en lista på Sveriges mest efterlysta kriminella människor och hittar EN svensk person på listan! Lol". 

Inlägget i sig var publikt och nåddes, förutom Danis egna vänner, också av drygt 2 000 prenumeranter på Facebook.

I kommentarsfältet försvarar hon sitt uttalande med att det är "skittråkigt att det finns 3 % helblonda kvar i hela världen och jag tror att Sveriges framtid ser rätt "mörk" ut. Kan man få tycka så utan att bli kallad rasist och att SD dras in i konversationen idag?".

Tycker du att det lämpligt att uttrycka sig så på Facebook?

– Bilderna är ju ett faktum. Jag tycker det är viktigt att kunna diskutera sådana här saker utan att bli kallad rasist och andra glåpord. SD är Sveriges tredje största parti, att kalla en tredjedel av Sveriges befolkning för korkad, det tycker jag är korkat, säger Dani Karlsson till Nyheter24.

I riksdagsvalet 2010 fick Sverigedemokraterna 5,7 procent av rösterna. Inget parti nådde upp till en tredjedel av väljarstödet – närmast var Socialdemokraterna och Moderaterna som båda landade på cirka 30 procent.

Men varför anser du att Sveriges framtid ser "mörk" ut?

– Jag tror inte att man behöver vara synsk för att se hur Sveriges framtid ser ut. Det är bara att se sig omkring eller läsa tidningen för att se vilket fattigt skitland Sverige har blivit. Vi har ju knappt något att vara stolta över längre, varken ekonomi eller en civiliserad befolkning. Jag läser bara om massa kriminalitet och elände nuförtiden när jag läser om Sverige och det är ett faktum.

Finns det någon anledning, tror du, till att folk antyder att du sprider rasistiska åsikter?

– Folk i Sverige blir så skitnödiga och politiskt korrekta så fort man tar upp invandringspolitik eller problem som har med invandring att göra, medan vart jag än reser i världen så tycker folk synd om oss och hånler över våran naivitet och feghet. Jag tycker man ska kunna hålla en diskussion om invandringspolitik utan att bli kallad rasist eller få en tårta i huvudet för den delen. Det är ju trots allt bara i Sverige man inte kan det. 

Islamofobiska blogginlägg

Storbloggerskan har tidigare skrivit inlägg som har uppfattats som fientliga av hennes läsare. Hon har uttryckt sig kritiskt om bland annat islam, muslimer och bärandet av hijab. 

I ett inlägg skriver hon: "Islam verkar uppmuntra till våld eftersom majoriteten av de pågående krigen just nu är i de islamstyrda länderna" och "Islams historia är våldsam och islam i dag är våldsam".

Om kvinnors rätt till att bära hijab skriver hon "Det är som om en del muslimska kvinnor har inget förtroende för män och ta dem för hungriga djur. Eller kan det vara så att muslimska män påverkar döttrar och fruar till att tro att de behöver det för att hålla andra män bort eftersom de är osäkra?".

"Ligger några sådana inlägg på Metro Mode tar vi bort det"

Blogginläggen har mötts med stark kritik.

Är Metro Mode okej med att en av de största bloggerskorna uttrycker sig främlingsfientligt i sina inlägg?

– Om det är uttalat rasistiska åsikter då är det inte tillåtet, och om det ligger några sådana inlägg på Metro Mode så tar vi bort det, säger Metros chefredaktör och ansvarige, utgivare, Mona Johansson till Nyheter24.

På onsdagsmorgonen hade bloggerskan raderat sitt Facebookinlägg om Sveriges mest efterlysta.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

1 timme sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

2 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

2 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

3 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

idag 11:34
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.