Söndag 23 Jan
Stockholm

Storbloggerskan: "Jag är en politisk flykting som flytt Sverige"

Bloggerskan anser att hon är en politisk flykting.
1 av 5
Bloggerskan anser att hon är en politisk flykting. Foto: Instagram / Facebook
"En svensk person på listan".
2 av 5
"En svensk person på listan". Foto: Facebook
Några av Karlssons kommentarer på Facebook, under inlägget.
3 av 5
Några av Karlssons kommentarer på Facebook, under inlägget. Foto: Facebook
Dani har uttryckt sig kritiskt till islam.
4 av 5
Dani har uttryckt sig kritiskt till islam. Foto: Webstagram
Här tillsammans med sin pojkvän.
5 av 5
Här tillsammans med sin pojkvän. Foto: Faksimil/Webstagram

Storbloggerskan Dani Karlsson skrev en främlingsfientlig statusuppdatering – men säger själv att hon inte är rasist. I stället kallar hon sig för en "politisk flykting".

Kommentera (32)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det är en flykting:

Enligt flyktingkonventionen, svensk lag och EU:regler är du flykting om du har välgrundade skäl att vara rädd för förföljelse på grund av:

Ras, nationalitet, religiös eller politisk uppfattning, kön, sexuell läggning eller tillhörighet till viss samhällsgrupp.

Förföljelsen kan komma från hemlandets myndigheter. Det kan också vara så att myndigheterna inte kan eller vill ge skydd mot förföljelse från enskilda personer eller grupper. 

Det var på Facebook som Metro-bloggerskan och den före detta "Miss World"-kandidaten Dani Karlsson skrev en främlingsfientlig statusuppdatering om en sajt där Sveriges mest efterlysta listas. 

"När du hittar en lista på Sveriges mest efterlysta kriminella människor och hittar EN svensk person på listan! Lol", skrev hon då. 

"Jag är en politisk flykting"

Efter att Nyheter24 publicerat en artikel om uppdateringen och en kortare sammanställning med några av bloggerskans islamkritiska inlägg svarade Karlsson i sin egen blogg. 

"Jag är inte en jävla rasist! Jag är en politisk flykting som flytt Sverige och dess sjuka regering", skriver hon bland annat i sitt inlägg. 

"Läser bara om kriminalitet och elände"

Något bloggerskan avfärdar som sarkasm i sitt kommentarsfält vid ifrågasättande från läsare. Men i en ny statusuppdatering på Facebook har Karlsson även publicerat samma mening.

– Jag tror inte att man behöver vara synsk för att se hur Sveriges framtid ser ut. Det är bara att se sig omkring eller läsa tidningen för att se vilket fattigt skitland Sverige har blivit. Vi har ju knappt något att vara stolta över längre, varken ekonomi eller en civiliserad befolkning. Jag läser bara om massa kriminalitet och elände nuförtiden när jag läser om Sverige och det är ett faktum, sa Dani till Nyheter24 vid publicering av den första artikeln. 

Bloggerskan har dock avböjt att kommentera.

Kommentera (32)
Kopiera länk
Dela