Ida Warg.
Ida Warg.

"Ni skriver att ni är fula, äckliga och att ni hatar era kroppar"

Nyheter24 och Modettes hälsoexpert berättar om hårda läsarmejl och vad man kan göra när man kört fast med sin självkänsla.


Lär känna Ida

Ida Warg är 26 år och bor i Stockholm.

Idas blogg hittar du här.

Samt här på Facebook.

Och hennes Instagram här.

Ida är Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör. 

Nyheter24 har tidigare berättat om 19-åriga Mohamed Touzari som lider av ortorexi. När träningshetsen slog till och det var som värst  tränade han fyra gånger om dagen. Innan klockan ens hade slagit 12 på dagen hade han hunnit med tre pass. 

Nyheter24 och Modette:s hälso- och träningsexpert Ida Warg har också skrivit om att den "perfekta" kroppen kan vara minst lika ohälsosam som den överviktiga - om man inte hittar en balans. Något som många verkar ha svårt att göra.

Men det är inte bara balansen som kan ställa till problem, även motivationen till varför man tränar kan bli fel. 

Berättar om hårda mejlen från läsarna

I sin blogg där Ida skriver om hälsa, träning, kost och motivation har läsarna en stor plats. Inte minst när de deltar i bloggerskans träningsutmaningar. Nu skriver hon också om läsarnas egna kommentarer och mejl fyllda av självhat

"När ni skriver att ni är fula, äckliga och hatar era kroppar gör det ont i hela mig! Jag vet hur det är att känna så för jag har själv gjort det i många år. Jag har själv misshandlat min kropp för att försöka uppnå den perfekta kroppen. All den tid och kraft jag la på det här, var det värt det? Svaret är STORT NEJ", skriver hon i ett inlägg och fortsätter sedan öppenhjärtligt:

"Jag har aldrig mått sämre i hela mitt liv och jag blev aldrig nöjd! När jag väl nådde mitt mål så hittade jag nya fel och så fortsatte det".

Så kan du boosta din självkänsla

Vidare förklarar hon för sina läsare att hon inte tycker att det är fel att ha ett utseendebaserat mål med sin träning, men att det är när man endast tränar för att man hatar hur man som ser ut som man är fel ute.

"Hur tränade, smala, muskliga, deffade ni än blir så kommer ni inte bli nöjda för ens ni lärt er att älska er själva. Att älska sig själv är lättare sagt än gjort och behöver lika mycket träning som kroppen" skriver Ida. 

Själv jobbar profilen varje dag med sin självkänsla. Hennes tips till den som har det svårt är att varje dag boosta sig själv med en positiv kommentar. 

"Och döm inte er själva så hårt. Man får göra fel och INGEN är perfekt! Kom ihåg det", avslutar hon.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!