Tisdag 30 Nov
Stockholm

Idolen Amanda P: "Man mindfuckar sig själv"

Amanda P tävlade under fredagen med låten "Fever".
1 av 2
Amanda P tävlade under fredagen med låten "Fever". Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
2 av 2

Amanda P är en av juryns stora favoriter i Idol 2011. Ändå har hon svårt att tro på sig själv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Hon berör"

Den som efter träffen med Jessie J tvingades lämna "Idol 2011" i Linköping var idolen Amanda Persson. Enligt juryns Alexander Bard har den unga förmågan dock en lång musikkarriär att se fram emot:

"Skivproducenter och låtskrivare sms:ade mig som galningar ikväll och frågade "Amanda Persson, när får man träffa henne?". I skivbranschen berör hon - där är hon en självklar stjärna", berättade han för Nyheter24 redan under kvalfinalen.

Läs mer HÄR.

Hyllningarna fortsatte sedan även efter att Amanda tvingats lämna och hennes artisteri har fortsatt att väcka intresse.

– Det är när hon gör David Guetta-låtarna och de moderna R'n'B-låtarna som skivbolagen ringer och alla vill jobba med henne, berättar Bard.

Läs mer HÄR.

Idolen Amanda Persson seglade utan tvekan vidare från veckans fredagsfinal i "Idol 2011". Som första namn kallades hon vidare av programledaren Pär Lernström.

Men veckan har fram till fredagen varit tuff och mentalt krävande för den unga idolen.

– Det har verkligen varit upp och ner. Det är så himla många som är så himla duktiga, och man sätter en stor press på sig själv, berättar Amanda för Nyheter24.

"Sa hej då till logen"

Och trots att juryn varväldigt nöjd med hennes tolkning av Peggy Lees "Fever" under fredagen så var Amanda nedstämd över sin prestation på scenen.

– Det var jobbigt efter framträdandet. Jag tänkte att nu ska jag packa mina väskor och åka hem, för jag var själv inte nöjd.

– Man mindfuckar sig själv. Jämt. När jag stod bakom scenen så tänkte jag att det var sista gången jag såg allt, och att det har varit roligt att vara med. Så jag sa hej då till logen.

"Extra jobbigt idag"

Särskild stor press kom när samtliga av de andra idolerna fick fin kritik, och inte minst då Amanda Fondell - som uppträdde precis innan namnen Amanda P - fick stående ovationer.

–  Det var extra jobbigt att vara sist idag, med hyllning efter hyllning. Och sen får man gå upp efter stående ovationer. Då får man bara skita i allt annat och köra, förklarar hon.

– Precis innan jag skulle upp så var jag "shit, det här går inte", avslutar hon till Nyheter24.

Men trots sina tvivel gick Amanda vidare i Idol. Lämnade tävlingen tvingades Linni Barresjö göra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Idol läggs ner