Efter mordet – flickvännen Alexandra hintar om ny musik från Einár

Det är Instagramkontot "Ortensverige" som publicerat ett klipp där Nils "Einár" Grönbergs flickvän Alexandra Torgrip hintar om att det eventuellt kommer att släppas musik som Einár spelade in innan han blev mördad.


Det var för snart ett halvår sedan som den 19-årige rapparen Nils "Einár" Grönberg sköts till döds i södra Stockholm. Han lämnade en stor sorg över hela Sverige och polisen arbetar fortfarande med att reda ut vilka som mördade artisten.

Vill du läsa ikapp om fallet så har Nyheter24 skrivit en sammanfattning här.

Einár blev 19 år gammal. Bildkälla: SVT Play

För ett par månader sedan släppte SVT en dokumentär om Einárs väg från liten pojke som flyttande mellan olika HVB-hem – till att bli en av landets mest framgångsrika rappartister. 

I dokumentären vittnar även kollegor och vänner till Nils att de såg en oroande utveckling i hans musik som de visste skulle komma att provocera fel folk. En av vännerna som försökte varna Nils om detta var Kartellen-profilen Sebastian Stakset

– Om man ska sjunga om de här grejerna måste man förstå vilka problem de här grejerna kommer med. Så klart folk kommer att testa dig om du sjunger i dina låtar att du är världens tyngsta gangster. Då kommer de som anser sig vara världens tyngsta gangster att fråga  'vem är du', säger han i dokumentären. 

– Jag kan inte döma vad folk blir provocerade av och inte men jag har själv lyssnat på en del av hans låtar som jag önskar att han aldrig hade gjort, så jag hade konstant en klump i magen kring vad som skulle hända med honom.

Sebastian Stakset var en av medlemmarna i den framgångsrika gruppen Kartellen. Bildkälla: SVT Play

– Min roll i hans liv var att försöka få honom att fatta rätt beslut och att inte göra samma misstag som jag själv hade gjort. Då han var så duktig musikalisk sa jag att du inte behövde rappa om de här gangstregrejerna. 

– Du kan rappa om andra saker. Skulle han byta samtalsämne skulle han inte behöva bli testad på det sätt han blev. Jag tänkte att han kunde byta musikstil, reda ut problemen och bara chilla. Men tyvärr valde han en annan väg.

Flickvännen Alexandra Torgrip hintar om ny musik

Einárs flickvän Alexandra Torgrip har sedan Einárs död flitigt delat med sig av sina känslor och sin enorma saknad för följarna på sociala medier. Hon har bland annat skrivit på Instagram att tiden inte alls läker alla sår men att hon kommer att försöka leva för både henne och Nils. 

"Min saknad för dig är obeskrivlig och jag kommer aldrig kunna acceptera att du inte lever kvar med mig. Alla minnen vi skapat och alla vi hade kvar att uppleva, men inte mer hann. Jag kommer aldrig att glömma dig Nils. Jag älskar dig mitt fina hjärta. För alltid i mitt hjärta. För alltid din Alexandra",  skrev Alexandra i ett inlägg en vecka efter Einárs död.

Alexandra och Nils var tillsammans i många år. Bildkälla. alexandratorgrip/TT/Nyhetsbyrån

Instagramkontot Ortensverige publicerade i veckan ett klipp där Alexandra pratar om Nils osläppta musik. Av vad fansen kan tyda låter det som att hon hintar om att det eventuellt kan komma att släppas ny musik från Einár. 

– Musik kommer, men musik behöver sitt rätta tillfälle. Allt har sin tid och sitt rätta tillfälle, säger hon i klippet. 

Bland annat så var Einár i full gång med att spela in en låt tillsammans med vännen Victor Leksell. En låt som Victor delade en snutt av på sin Instagram. 


Vilka låtar Alexandra syftar på eller när hon hintar om att de kan komma att släppas – det framgår inte. Inläggets kommentarsfält är inaktiverat. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!