Torsdag 11 Aug
Stockholm

Miljontillgångarna: Så mycket tjänar Markus Krunegård på sin musik

Markus Krunegård gästar Benjamin's den 26 april
Markus Krunegård gästar Benjamin's den 26 april. Foto: Foto: Thomas Johansson/Karl Melander/TT

Artisten Markus Krunegård har fått hela svenska folket att sjunga och dansa i snart 15 år, med hits som "Jag är en vampyr" och "Askan är den bästa jorden". Om framgångarna syns på lönekontot? Jajamänsan!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Markus Krunegård, 43, är en svensk-finsk sångare och låtskrivare från Norrköping, vars musikkarriär började i grupperna "Laakso" och "Hets". 

Han släppte sitt första album som soloartist 2008, och efter det har den ena succéplattan avlöst den andra. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

I dagsläget har Markus Krunegård släppt nio album och flera EP:s. "Jag är en vampyr", "Hela livet var ett disco", "Everybody Hurts" och "Askan är den bästa jorden" är några av hans största hits genom åren.

Markus Krunegårds fru – är gift med Sofie Krunegård

Markus Krunegård är gift med kostymören Sofie Krunegård, och tillsammans har de två döttrar. 

Markus Krunegård och hustrun Sofie Krunegård. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Har du tänkt på att Krunegård alltid känns trendigt och snyggt klädd? Det är inte så konstigt, hustrun brukar nämligen hjälpa honom med valet av kläder.

– När vi blev tillsammans föll det sig ju naturligt att jag hjälper dig att hitta kläder som fungerar till de offentliga delarna av ditt jobb, säger Sofie till Markus i en intervju med Damernas Värld och fortsätter:

– Det där sker ju helt naturligt eftersom vi lever ihop.

Markus Krunegårds förmögenhet: Lön och miljontillgångar

Med en lång musikkarriär i ryggen kan man kanske tänka sig att Markus Krunegård borde ha tjänat in en del stålar, och visst är det så.

Foto: Thomas Johansson/TT

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Krunegård en inkomst av tjänst på 427 526 kronor kronor under inkomståret 2020. Han hade även ett underskott av kapital på 27 518 kronor.

Markus Krunegård är även styrelseledamot i det egna bolaget "Ärlige Markus Aktiebolag". Under 2021 omsatte bolaget drygt 1,6 miljoner kronor, och hade totala tillgångar på strax över 8 miljoner kronor, enligt uppgifter från Alla Bolag.

Inte illa!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.