Markus Krunegård gästar Benjamin's den 26 april
Markus Krunegård gästar Benjamin's den 26 april - Foto: Foto: Thomas Johansson/Karl Melander/TT

Miljontillgångarna: Så mycket tjänar Markus Krunegård på sin musik

Artisten Markus Krunegård har fått hela svenska folket att sjunga och dansa i snart 15 år, med hits som "Jag är en vampyr" och "Askan är den bästa jorden". Om framgångarna syns på lönekontot? Jajamänsan!


Markus Krunegård, 43, är en svensk-finsk sångare och låtskrivare från Norrköping, vars musikkarriär började i grupperna "Laakso" och "Hets". 

Han släppte sitt första album som soloartist 2008, och efter det har den ena succéplattan avlöst den andra. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

I dagsläget har Markus Krunegård släppt nio album och flera EP:s. "Jag är en vampyr", "Hela livet var ett disco", "Everybody Hurts" och "Askan är den bästa jorden" är några av hans största hits genom åren.

Markus Krunegårds fru – är gift med Sofie Krunegård

Markus Krunegård är gift med kostymören Sofie Krunegård, och tillsammans har de två döttrar. 

Markus Krunegård och hustrun Sofie Krunegård. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Har du tänkt på att Krunegård alltid känns trendigt och snyggt klädd? Det är inte så konstigt, hustrun brukar nämligen hjälpa honom med valet av kläder.

– När vi blev tillsammans föll det sig ju naturligt att jag hjälper dig att hitta kläder som fungerar till de offentliga delarna av ditt jobb, säger Sofie till Markus i en intervju med Damernas Värld och fortsätter:

– Det där sker ju helt naturligt eftersom vi lever ihop.

Markus Krunegårds förmögenhet: Lön och miljontillgångar

Med en lång musikkarriär i ryggen kan man kanske tänka sig att Markus Krunegård borde ha tjänat in en del stålar, och visst är det så.

Foto: Thomas Johansson/TT

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Krunegård en inkomst av tjänst på 427 526 kronor kronor under inkomståret 2020. Han hade även ett underskott av kapital på 27 518 kronor.

Markus Krunegård är även styrelseledamot i det egna bolaget "Ärlige Markus Aktiebolag". Under 2021 omsatte bolaget drygt 1,6 miljoner kronor, och hade totala tillgångar på strax över 8 miljoner kronor, enligt uppgifter från Alla Bolag.

Inte illa!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

3 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...