I sin podcast berättar Carina Gynning om att det nu är tre år sedan sonen Otto "ploppades in".
I sin podcast berättar Carina Gynning om att det nu är tre år sedan sonen Otto "ploppades in". - Foto: Jonas Ekströmer/TT och @carinalillyberg/Instagram

Carina Bergs intima avslöjande om graviditeten

Carina Berg och maken Erik Berg kämpade länge med att få barn. Idag har dem två gemensamma barn tillsammans, något hon nu berättat mer om.
– Idag för tre år sen ”ploppades” Otto in i magen, säger Carina i podcasten “Gynning & Berg - Hittar sig själva”.


TV-profilen Carina Berg, 44, och fotbollsspelaren Erik Berg, 33, blev ett par sommaren 2017, och i slutet av 2018 stod det klart att makarna sagt “ja” till varandra.

Carina Berg har sedan tidigare sonen Holger tillsammans med exmaken Kristian Luuk. Med maken Erik Berg har hon nu även fått två gemensamma barn - sonen Otto och dottern Juno. Men vägen dit? Den har inte varit spikrak.

Erik och Carina Berg. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Känslosamma berättelsen om barnlösheten

I samband med att Carina Berg och Erik Berg offentliggjorde sin första graviditet 2019 valde Carina att öppenhjärtligt berätta om den svåra vägen till graviditeten. Makarna hade kämpat med att bli gravida länge, och drabbats av fyra missfall.

– Under två år kämpade vi med att bli gravida. Det skulle krävas fem IVF-försök. Fyra missfall. Och tusen tårar, berättade Carina i programmet “Var fan är storken?” på Kanal 5. 

Men efter fem IVF-behandlingar gick drömmen alltså i uppfyllelse och i slutet av 2019 föddes parets son Otto, följd av dottern Juno i början av 2021.

Carina Berg som gravid 2019. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Årsdagen: Tre år sedan sonen "ploppades" in

Carina Berg har även podcasten “Gynning & Berg - hittar sig själva” tillsammans med vännen Carolina Gynning. Nu senast avslöjade dem att Gynning vid ett tillfälle haft det lite extra skoj med en maffiaboss - något som ledde till en olycka.

Men i det senaste avsnittet berättar nu Carina Berg också mer om graviditeten med sonen Otto - det var nämligen tre år sedan på dagen som sonen “blev till”.

– Idag för tre år sen ploppades Otto in i magen. Som det lilla tredagars odlad eller vad han nu var. Han var i alla fall bara fyra celler stor, säger Carina i podden.

– Är det alltså tre år sen prick? Nej, vad mysigt, utbrister då Carolina.

– Det var ju inte det första, vi hade ju ploppat in en massa små odlade embryos, berättar Berg och fortsätter:

– Det här var Otto och så var det en till, men den ville inte vara med, men det var Otto. Så jävla söt.

Carina berättar att hon knappt kan förstå att det tre år senare går runt “en långhårig liten pojke” där hemma:

– Tänk om jag hade vetat det när vi ploppade in, att en långhårig liten pojke ska gå runt hemma och säga ”Otto kämpar på” när han leker med sina bilar.

– Det är så gulligt när de snappar upp de här lite svårare orden som ”kämpa på”, svarar Carolina Gynning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!