Peter Szabo är en av finalisterna i Robinson 2022
Peter Szabo är en av finalisterna i Robinson 2022 - Foto: TV4

Robinson-Peters dolda hälsoproblem – som tittarna inte fick se: "Bara föll ihop"

Robinsondeltagaren Peter Szabo har setts som ett av tävlingens absolut största hot, men bakom kulisserna har han tampats med lågt blodtryck och svimningar.


Finalveckan i Robinson 2022 är officiellt igång. Efter att ha slagit ut alla andra motståndare är nu Linn Lund, Hanna Bergwall, Jessica Jonasson, Henrik Appelberg, Desirée Renfors, Filip Johansson och Peter Szabo kvar och tävlar om den ärofyllda vinsttiteln. 

Under veckan kommer de prövas i en rad tävlingar och utmaningar innan den stora finalen äger rum nu på söndag. En som tippats ha goda chanser att ta sig hela vägen dit under säsongen är Peter, som kom in något senare än de andra i riktigt god fysisk form. 

Foto: TV4

Hur mådde Peter i Robinson?

Men de senaste veckorna har han gett ett mer hängigt intryck, och när Jessica valde in honom till Högborgen i förra veckan syns hon vid ett tillfälle hålla i hans arm när han ska ställa sig upp. 

I samband med att avsnittet sändes skämtade både Jessica och Peter på Instagramstory om att han riskerade att svimma utan den hjälpande handen. 

Hur mådde Peter vid den här tidpunkten i tävlingen egentligen – och vad hände bakom kulisserna som tittarna inte fick se? 

Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4

"Jag bara föll ihop"

Till Nyheter24 berättar Peter Szabo att han tampades med mer än ett hälsoproblem under Robinsons slutskede.

– Ja, mitt blodtryck hade drastiskt gått ner till 70/50, säger han och fortsätter:

– Totalt svimmade jag nog 12-13 gånger där jag bara föll ihop.

Robinson är onekligen tufft och vi hoppas han mår bättre nu!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

1 timme sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

1 timme sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

3 timmar sedan
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.

Träföremålet som räddade Rose i "Titanic" har sålts

igår 22:42
Ett flytande träföremål spelar en avgörande roll i slutet av storfilmen "Titanic", där skådespelarna Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i rollerna som Jack och Rose försöker att hålla sig vid liv i det iskalla vattnet.