Edvin Ryding är en sommarpratarna 2022
Edvin Ryding är en sommarpratarna 2022 - Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio/Instagram

Här är Instagraminlägget Edvin Ryding pratar om i sitt sommarprat

Idag är Young Royals-skådespelaren Edvin Ryding värd för "Sommar i P1". I sitt program lägger han stor vikt vid ett och samma Instagraminlägg – och Nyheter24 har letat upp det.


Sommar i P1 2022 är i full gång och bland årets värdar hittar vi allt ifrån Anis Don DeminaMia Parnevik och den förste mannen till rakning – Pär Lernström.

I sitt sommarprat berättade han för lyssnarna om relationen till sin pappa, deras struliga relation genom livet och desperata försök att återförenas innan han dog i cancer. 

Här kan du läsa mer om Pär Lernströms sommarprat 2022.

Edvin Ryding medverkade i Young Royals

Fredagen 1 juli är det dags för skådespelaren Edvin Rydings, 19, sommarprat i P1. Han har medverkat i både "Gåsmamman" och "Älska mig", men fick sitt stora internationella genombrott i "Young Royals" på Netflix

Serien fick massivt genomslag, inte minst utomlands, och kommer inom kort med en andra säsong. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Orden om fansen: "Det är jätteobehagligt"

Men uppmärksamheten från Young Royals var inte bara uppskattad från Edvin Rydings sida. När han gästade "Över bordet med Tom och Petter" i oktober 2021 berättade han att fans till och med åkt hem till honom för att få en glimt av sin idol.

– De är ju så himla hungriga efter content, de letar upp allt som läggs ut på mig. Det är jätteobehagligt, säger Edvin i avsnittet och fortsätter:

– Jag har inte det med mina egna ögon, men jag bor ju hemma och mina föräldrar har sett det och vår granne som jobbar som någon... någon slags vaktgrej, han har också sett det flera gånger. Att det står folk utanför.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Young Royals-fansen tatuerar in Edvin Ryding på kroppen

I sitt Sommar i P1 berättade Edvin Ryding att vissa Young Royals-fans gått så långt att tatuera in hans ansikte på sina axlar, skuldror och armar.

– Ungefär tre fyra veckor in efter premiären började jag se mitt ansikte tatuerat på folks kroppar, inpräntat i huden för alltid, permanent alltså. ”Du kommer ångra dig”, tänker jag och kan inte sluta fascineras, säger han i ”Sommar i P1”.

Sommar i P1 2022: Här är inlägget Edvin Ryding pratar om

Att Netflixserien skulle bli en sån succé hade varken Edvin Ryding eller någon annan i produktionen vågat hoppas på. I sitt sommarprat berättar han om den nervösa morgonen när första avsnittet äntligen skulle släppas – och inlägget han la ut i samband med premiären.

Han och de övriga skådisarna hade fått instruktioner om vilken tid avsnittet skulle släppas i de 196 länderna. Men att knåpa ihop inlägget visade sig vara svårare än han kunnat ana.

– "Vad ska jag skriva?". Jag provade olika inledningar till nåt slags utkast, men raderade det direkt, berättar Edvin Ryding i Sommar i P1. 

Han bestämde sig till slut för att hålla Instagraminlägget "kort och mäktigt" – så hur blev det? Det har Nyheter24 letat upp.

Vill du lyssna på Edvin Rydings sommarprat i P1? Du hittar det på Sveriges Radios hemsida!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

2 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

2 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

3 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.