Bianca Ingrossos kroppsbild från stan möter ny kritikstorm: "Det har eskalerat"

Den senaste tiden har varit tuff för Bianca Ingrosso vilket hon gått ut och pratat om på sina sociala medier. Men nu har följarna fler frågor. Vi vill varna känsliga läsare för att texten kan vara triggande.


Det var för dryga två veckor sedan som det blev storm kring Bianca Ingrossos Instagrambild. Det hela handlade om en bild där hon gör reklam för ANI Jewels och på bilden poserar hon tillsammans med en häst. 

Blixtsnabbt började kommentarerna hagla in angående att många följare ansåg att bilden var retuscherad, och de syftade då specifikt på midjan. Men Bianca försvarade sig med näbbar och klor då hon tydligt skrev ut att bilden minsann inte är retuscherad utan att hon mått dåligt vilket gjort att hon gått ned i vikt.

Bilden som rörde upp känslor. Bildkälla: biancaingrosso/Instagram

“Ser alla era vidriga kommentarer. Nej denna bild är EJ RETUSCHERAD i min midja. Jag har alltid haft en väldigt liten och smal midja och jag har inte mått bra på flera månader nu vilket tyvärr resulterar sig i att jag gått ned en del i vikt. Jag har även blödande magsår sedan något år tillbaka vilket även det gör att man går ned i vikt”, skrev Bianca och fortsatte: 

“Så nej detta är möjligtvis ett dåligt välmående ni ser i min viktnedgång och ingen retuschering. Så alla kärringar kan lägga av nu.”

Men nu spelar historien upp sig på nytt. Med en ny bild. 

Bianca Ingrossos följare: "Det har eskalerat"

På Biancas nya bild bär hon en ny klänning medan hon promenerar på stan. Klänningen har en öppning i midjan vilket då blottar hennes revben, vilket nu en rad följare reagerat på. 

Biancas bild som på nytt fått följarna att reagera. Bildkälla: biancaingrosso/Instagram

Några av kommentarerna lyder:

"Vad ska man säga. Jag har en dotter på 8 år som insjuknat i ätstörningar som gillar dig och ser upp till dig och vill vara som dig. Jag hoppas vid min gud att jag kan skydda henne från vissa bilder av sin idol och inte hittar till ditt Instagram".

"Jag oroas mer av alla ytliga kommentarer om hur snygg hon är. Hon blir ingen bra förebild genom att ”klä upp” ohälsa på det sätt hon gör. Så vacker men oaktsam på hur hon påverkar andra".

Bianca har ännu inte svarat på kritiken denna gång. 

Experten: Sociala medier triggar ätstörningar"

I en intervju med Sydsvenskan berättar hjärnforskare Sissela Nutley att nya studier visar att du får en sämre kroppsuppfattningen av att konsumera bilder med specifika skönhetsideal. 

– Studier visar att du får en humörsänkning och sämre kroppsuppfattning av att titta på den här typen av bilder, i jämförelse med att titta på natur- och resebilder. Det räckte att blanda in några i personernas flöden för att den här negativa effekten skulle märkas, säger hon. 

Hon berättar också att de som väl börjat konsumera bilder på en viss typ av kroppar/bilder – matas med ännu mer tack vare algoritmen. 

– Den helt avgörande faktorn bakom hela problematiken är tech-giganternas algoritmer, som styr innehållet i våra sociala medier-flöden. Algoritmerna ger oss mer av det vi visat intresse för liksom av innehåll som de vet genererar ett ökat engagemang, tillägger Sissela. 

Närståendelinjen - stöd för dig som står nära någon med ätstörning 

Behöver du som närstående stöd? Ring frisk & fris hjälplinje och prata med en person som har egen erfarenhet av att vara närstående till någon drabbad av en ätstörning.  

Telefonnummer 0200 – 125 085.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!