Leif GW Persson har sex barn och flera barnbarn.
Leif GW Persson har sex barn och flera barnbarn. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Stella Pictures

Leif GW Perssons familj: Har sex barn – det här gör de i dag

Hela Sveriges favoritkriminolog Leif GW Persson har hela sex barn: fyra egna och två bonusbarn från sin fru Kim Perssons tidigare äktenskap.


Med ett helt gäng böcker i bagaget och otaliga tv-framträdanden, i allt från SVT:s "Veckans brott" till TV4:s Nyhetsmorgon, har kriminologen Leif GW Persson kommit att bli en av Sveriges mest folkkära profiler.

Men hur bra koll har du på Leif GW Perssons familj och äktenskap? Nyheter24 reder ut allt du behöver veta.

Leif GW Perssons fru är Kim Persson – varit gifta i 20 år

Sedan 2003 är Leif GW Persson gift med Kim Persson, 66, som är civilekonom. I TV4-programmet "En smak på livet", lett av Lotta Lundgren och Erik Haag, dök Leif GW Perssons fru upp och berättade hur hon bjöd honom på pannbiff i början av relationen.

– Det bidrog till att han verkligen fastnade för mig. En sallad hade inte fallit i god jord, det kan jag säga. Det hade spruckit där och då, sade hon med ett skratt i programmet.

Leif GW Persson och frun Kim Persson med barnbarn. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Leif GW Perssons familj – har sex barn

Totalt har Leif GW Persson sex barn: fyra egna barn och två bonusbarn –  Klara och August – genom sin fru Kim Persson. Men kriminologen var inte den mest närvarande pappan.

– En av sakerna jag ångrar mest i livet är att jag inte umgicks med mina barn när de var små, har han tidigare sagt till Nyheter24.

Läs mer om varför Leif GW Persson var en frånvarande pappa till sina barn här.

Leif GW Perssons dotter Malin Persson Giolito är känd författare

Leif GW Persson fick, redan när var 20 år gammal, sonen Patrik som enligt Femina arbetar som bibliotekarie. Senare fick han två döttrar med sin första fru Birgitta Liedstrand som då var sjuksköterska.

En av döttrarna från detta äktenskap är juristen tillika författaren Malin Persson Giolito, född 1969. Hon har bland skrivit "Bortom varje rimligt tvivel" (2012) och "Störst av allt" (2016) som senare blev till hyllad Netflix-serie. 

Leif GW Persson med dottern Malin Persson Giolito. Foto: Johan Jeppsson/TT

Den andra dottern, Julia, är doktor i internationell politik vid anrika Oxford University, enligt Hänt. Senare fick Leif GW Persson ytterligare en dotter: Hedda som, enligt Expressen, bedriver ett castingföretag. 

Här kan du se bild på Leif GW Persson som ung.

Leif GW Perssons förmögenhet – så mycket pengar har han

Är du nyfiken på hur mycket pengar Leif GW Persson tjänar? Läs allt om Leif GW Perssons förmögenhet här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!