Söndag 5 Dec
Stockholm

Så mycket pengar tjänar Leif GW Persson

Foto: Anders Wiklund/TT
Foto: Anders Wiklund/TT. Foto:

Leif GW Persson är Sveriges mest folkkäre kriminolog, som syns och hörs regelbundet i media. Om framgångarna syns på kontot? Det kan man lugnt säga!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Sedan Leif GW Persson föddes 12 mars 1945 har han hunnit med att skriva bästsäljande böcker, hjälpa Rikspolisen med ouppklarade mord och programleda succéprogram på tv. 

Ja, den mångsysslande kriminologen har tagit svenskarnas hjärta med storm – men hur ser det ut på den ekonomiska fronten?

Foto: Anders Wiklund/TT

Leif GW Perssons månadslön

"Mycket stabilt", är svaret på den frågan. 

Under 2019 hade Leif GW en taxerad inkomst på 2 288 800 kronor. Fördelat lika på tolv månader ger det honom en härlig, välförtjänt månadslön på 190 700 kronor.

Har man 76 år på nacken måste man väl på lyxa lite!

Leif GW Perssons förmögenhet

Men härligheterna slutar inte där för Leif GW. Han sitter nämligen också med i styrelsen i två aktiebolag som förvaltar hans varumärke – och dess tillgångar.

Under de två senaste åren har bolagen haft en omsättning på svindlande 42 357 000 kronor, och av dessa tog man ut närmare 10 miljoner i ren vinst.

De totala tillgångarna i bolagen ligger på 36,9 miljoner. Leif GW måste trivas väldigt bra på jobbet – för pensionen har han säkrad sedan länge. 

Läs mer:

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren

Så mycket pengar tjänar Felix Herngren

Så mycket pengar tjänar Fredrik Wikingsson

Kommentera
Kopiera länk
Dela