Emil Henrohn i Melodifestivalen
Emil Henrohn kommer tävla i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2023. - Foto: Stella Pictures/Mattias Ericsson och Janne Danielsson/SVT

Allt om Emil Henrohn: Partner, Tiktok, längd och pengar

Emil Henrohn uppträder för första gången någonsin på Melodifestivalen 2023 i den fjärde deltävlingen, men han kanske ser bekant ut? Han är nämligen den mäktigaste personen i Sverige...


Efter 14 bidrag i Melodifestivalen 2023 så närmar vi oss slutet av deltävlingarna. Den sista deltävlingen är på ingång och på lördag så får vi se de sista sju artisterna uppträda i Malmö. Emil Henrohn är en av de sju som ska framföra sin låt och det är dessutom hans premiär i programmet.

Melodifestivalen 2023 – deltävling 4: Startfältet med artister och låtar

Emil Henrohn i Melodifestivalen 2023 – vad heter låten?

Emil Henrohns bidrag i Melodifestivalen heter "Mera mera mera". Låten är skriven av Ji Nilsson, Jakob Redtzer, Marlene Strand och även Emil själv. Han beskriver låten i en intervju med Aftonbladet, som "schlager fast 2023".

Allt om Loreen: Partner, syskon, ursprung och Mello 2023

Emil Henrohns ålder – hur gammal är han?

Emil Henrohn är född den 16 juni 1997, vilket innebär att han fyller 26 år under sommaren 2023. 

Emil Henrohns längd – hur lång är han?

Enligt Emil Henrohns profilsida på Stagepool är artisten 178 centimeter lång. 

Emil Henrohn på välkomstfesten i Malmö inför deltävling fyra. Bildkälla: Stella Pictures/Mattias Ericsson

Emil Henrohn på Tiktok – vad heter han där?

Emil Henrohn slog igenom med sina videos på appen Tiktok och blev utnämnd av Mediaakademins mediemätning, som den mäktigaste Tiktokaren i Sverige förra året. I en intervju med Aftonbladet berättade Emil om hur det kändes.

– Det känns helt galet, för jag har bara hållit på med sociala medier i ett och ett halvt år. Jag började i vardagsrummet och nu är man störst och mäktigast. Jag tror inte jag fattar hur stort det faktiskt är.

Du hittar Emil Henrohns Tiktok under namnet @emilhenrohn.

Allt om Kiana: Familjen, åldern och Melodifestivalen 2023

Emil Henrohns ”Jag är mamma” – hur många har sett klippet?

Efter att Emil Henrohn la upp ett klipp på egenskrivna låten "Jag är mamma" så blev artisten viral. Klippets genomslag gjorde att artisten släppte en låt av den påhittade melodin. Klippet har totalt 4,1 miljoner visningar.

– Där och då exploderade jag och min Tiktok. Då nådde jag Tiktok för hela familjen, sa han i en intervju med Aftonbladet.

Vart kommer Emil Henrohn ifrån?

Emil är född i Växjökommun, i Kronobergs län. Han är uppvuxen i Småland men bor i dagsläget i centrala Stockholm.

Emil Henrohns partner – är han singel eller i en relation?

Frågan om Emil Henrohn har en partner är något som hans följare har ställt många gånger. Vad det verkar som i dagsläget, så är Emil inte i ett förhållande. Fokus verkar ligga på karriären och Melodifestivalen. 

Emil Henrohn och Hair – är han musikalartist?

Emil Henrohn har under sin skolgång studerat teater och musik. I gymnasiet gick han en teaterlinje med musiktillägg och studerade sedan ett år på Balettakademin. Balettakademin bjöd på en ettårig utbildning i musik, sång, dans och teater.

Just nu är Emil Henrohn också aktuell i en annan uppsättning. Han spelar nämligen en av rollerna i teatern Göta Lejons version av musikalen Hair. Emil spelar rollen Woof och musikalen kommer spelas till maj 2023.

Emil Henrohn har en roll i musikalen Hair. Bildkälla: Göta Lejon/Nadja Sjöström

Tidigare har Emil varit med i en popgrupp. Som hyllning till Ace of Base var han, som 15-åring, med i covergruppen A-Base.

Emil Henrohns pengar – hur mycket tjänar han?

Emil Henrohns årinskomst för 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå hos Skatteverket, landade på 422 400 kronor Det gav en månadslön på ungefär 35 200 kronor.

Allt om Signe och Hjördis: Ålder, relationen till Gullan Bornemark och Mello 2023

Vad heter Emil Henrohn på Instagram?

Du hittar Emil Henrohns Instagram under namnet @emilhenrohn.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!