Loreen är en av finalisterna i Melodifestivalen 2023.
Loreen är en av finalisterna i Melodifestivalen 2023. - Foto: Johan Nilsson/TT och Henrik Montgomery/TT

Christer Björkmans kommentar till Loreen innan Mello-finalen: "Låter inte så..."

Loreen är favorittippad i finalen av Melodifestivalen 2023. Som om att det inte vore nog kommer nu den tidigare Mello- och Eurovision-generalen Christer Björkman med ännu mer glädjande besked...


Melodifestivalen 2023 börjar lida mot sitt slut, men först ska den storslagna finalen, med tolv bidrag, äga rum i Friends Arena i Stockholm under lördagen.

Melodifestivalen 2023 – final: Artister, låtar och startordning

Loreen favorittippad i Melodifestivalen 2023

Bland finalisterna i Melodifestivalen 2023 finns Mello-veteranen och den tidigare Eurovision-vinnaren Loreen som tävlar med låten "Tattoo". 

– Den handlar om villkorslös kärlek. Mitt favoritämne, har Loreen tidigare sagt i TV4:s Nyhetsmorgon, och berättade då vidare om hur hon reagerade när hon först hörde "Tattoo":

– Det var en speciell känsla. Sist jag kände så var faktiskt när jag hörde "Euphoria".

Allt om Loreen: Pojkvän, familj och ursprung

Christer Björkman: "Drottningen är tillbaka!"

Under deltävlingen som Loreen var med i stormades Mello-scenen av en aktivist och artisten fick då göra upp sitt nummer, för att senare ta sig vidare direkt till final.

Efter incidenten delade Loreen med sig av flera bilder från framträdandet på Instagram, och kommentarsfältet fylldes snabbt av hejarop från både svenska och internationella fans.

Men ett namn sticker ut lite i mängden. Den tidigare Mello- och Eurovision-generalen Christer Björkman var nämligen inte sen med att berömma Loreen.

"Drottningen är tillbaka! Vi bugar i respekt för ditt framträdande förra lördagen", skriver Björkman i en kommentar på engelska.

Foto: Skärmavbild/Instagram/loreenofficial

Loreens låt "Tattoo" spelas i Storbritannien

Det slutar dock inte där. Några dagar efter att han lämnat sin första kommentar lämnar Christer Björkman ytterligare en kommentar – och det är minst sagt glädjande besked för Loreen.

"De spelade precis 'Tattoo' på BBC Radio 2! Kanske inte låter så speciellt men det är första gången någonsin som en låt från en nationell tävling som inte vunnit – än – har spelats!!! Just saying!", skriver Björkman på engelska.

Foto: Skärmavbild/Instagram/loreenofficial

Inte illa, eller hur?

Artisterna i finalen av Melodifestivalen 2023 

Är du nyfiken på artisterna som tävlar i finalen av Melodifestivalen 2023? Nedan kan du läsa mer om några av de tävlande:

Allt om Mariette: Frun Isabelle, barn och Instagram

Allt om Marcus & Martinus: Familj, flickvän och längd

Allt om Maria Sur: Ålder, familj och flykten från kriget i Ukraina

Allt om Kiana: Familj, ålder och kidnappningen av Bianca Ingrosso

Allt om Loreen: Syskon, partner och ursprung

Allt om Paul Rey: Familjens ursprung, frun Dalia och dottern

Allt om Smash Into Pieces: Medlemmarna och trummisen bakom masken

Läs alla våra nyheter om Melodifestivalen 2023 här.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

1 timme sedan

Fugees återförenades på konsert

1 timme sedan
Lauryn Hill återförenade Fugees under en välgörenhetskonsert i Central Park i New York på lördagen. Den legendariska hiphop-trion spelade bland annat de klassiska låtarna "Killing me softly" och "Ready or not."

Fia Forsström hittade fansen utomlands

2 timmar sedan
Via nätet har Fia Forsströms musik hittat publik långt utanför Sveriges gränser. Nu åker hon och möter sina fans i Europa. Jag har fått höra från bekanta att min musik är för flummig och för enkel här i Sverige, säger hon.

Jenny och Niklas Strömstedt erkänner – då bråkar vi som mest: "Passivt aggressiv"

2 timmar sedan
I söndagens avsnitt av TV4:s succéproduktion "Vilket liv" är det dags för Niklas Strömstedt att hyllas efter en lång karriär. I avsnittet berättas det bland annat om åren med GES men även om hur relationen med Jenny Strömstedt kan se ut.

Bronshjältarnas skvaller från VM-efterfesten 1994: "När alla andra sov...

2 timmar sedan
I söndagens avsnitt av TV4:s "Vilket liv!" medverkar Niklas Strömstedt. Under programmet behandlas flera milstolpar i artistens långa karriär. Bland annat vad som hände under efterfesten efter VM 1994.

Dolly Parton gör cover på rockklassiker

2 timmar sedan
En cover på 4 Non Blondes låt "What's up" från 1993 – det är Dolly Partons senaste projekt. Covern släpptes i helgen och är en av flera låttolkningar på Partons kommande album "Rockstar" som släpps i mitten av november.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.