Hur mycket vet du egentligen om Ann Wilson i Let's Dance-juryn?
Hur mycket vet du egentligen om Ann Wilson i Let's Dance-juryn? - Foto: Stella Pictures och Johan Nilsson/TT

Ann Wilson blev utsatt för mordförsök: "Han såg plötsligt rött"

Ann Wilson sitter som jurymedlem i TV4:s långkörare Let's Dance och syns därför titt som tätt i tv-rutan. Men hur mycket vet du egentligen om den tidigare proffsdansaren? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Wilson.


Ann Wilsons ålder – hur gammal är hon?

Ann Wilson, född Jönsson, såg dagens ljus den 27 maj 1968, vilket innebär att hon under våren 2023 fyller 55 år. 

Ann Wilsons längd – hur lång är hon?

Är du nyfiken på Ann Wilsons längd? Då är du inte ensam. Enligt Hänt är Wilson 168 centimeter lång.

Ann Wilson i Let's Dance – när blev hon jurymedlem?

Ann Wilson har varit medlem i Let's Dance-juryn ända sedan 2006 och dessförinnan tävlade hon faktiskt i den danska versionen av Let's Dance, kallad Vild med dans, år 2004 och 2005, enligt TV4.

Otrohet, uppbrott och bröllop – här är dramatiken bakom kulisserna av Let's Dance

Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Arving. Foto: Fredrik Sandberg/TT

När skilde sig Ann Wilsons från maken Paul Wilson?

År 2010 bestämde sig Ann Wilson och hennes make sedan närmare 20 år, proffsdansaren Paul Wilson, för att gå skilda vägar. Wilson hade sedan tidigare varit öppen med att paret haft problem i äktenskapet.

 - Vi har tagit två time-outs och det fungerade jättebra för oss. Vi fick andas lite båda två och insåg att vi pratade förbi varandra, sa hon i TV4:s "Förkväll" bara några månader innan skilsmässan, enligt Expressen.

Ann Wilsons pojkvän – vem är hennes partner?

Drygt sju år efter skilsmässan träffade Ann Wilson sin nuvarande kärlek Dejan Borko som har tre barn sedan tidigare. Paret träffades genom gemensamma vänner.

– Dejan var duktig på att uppvakta och gav inte upp! Det är jag tacksam för i dag, har Wilson tidigare sagt till Aftonbladet.

I januari 2022 rapporterade Allas att Wilson och pojkvännen var på husjakt. 

Tittarna rasar mot Let's Dance 2023: "Dags att byta ut..."

Blev Ann Wilson utsatt för mordförsök som ung?

Ann Wilsons kärleksliv har dock inte alltid flutit på så som det gör i dag. Som 18-åring, när hon var bosatt i London, blev hon utsatt för mordförsök av sin dåvarande pojkvän tillika danspartner.

– Han ville gifta sig och skaffa barn vilket jag inte var riktigt redo för. Vi satt i bilen på en parkering när han plötsligt såg rött. Han sa ”ska inte vi gifta oss så ska ingen annan ha dig heller” och gasade på för fullt för att ta livet av oss båda, har hon tidigare berättat för Klick!, enligt Aftonbladet. 

I sista stund, innan bilen krockade med flera andra bilar, kunde Wilson få upp bildörren och kasta sig ut.

– Bilen blev totalkvaddad­ men han klarade sig utan­ skador­. Jag sprang in på en dansskola bredvid och fick hjälp. Sedan den dagen har jag inte sett honom, sa hon då till tidningen.

Ann Wilsons barn – hur gammal är sonen Tom?

Ann Wilson har ett barn: sonen Tom, som hon fick tillsammans med Paul Wilson, född 2004.

Sonen har följt i mamma Anns fotspår och har dansat i bland annat "Talang" 2014. Samma år dök han också upp i Let's Dance och dansade.

Har Ann Wilson en butik som säljer smycken?

Ann Wilson har, enligt hennes egen hemsida, en smyckesbutik i Helsingborg. 

Vad heter Ann Wilson på Instagram?

Du hittar Ann Wilson på Instagram under namnet @wilsonanndance

Läs alla våra artiklar om Ann Wilson här.

Senaste nytt

Eilish kommer ut: var det inte uppenbart?

Kiss gör som Abba – blir avatarer

3 timmar sedan
Rockbandet Kiss förvandlar sig som första amerikanska band till avatarer. Artistveteranerna tar det digitala klivet i samarbete med det svenska företaget Pophouse Entertainment Group, som också ligger bakom Abbas avatarturné "Abba the voyage".

"Suits" återuppstår – i Los Angeles

igår 22:24
Samma energi och lika snygga människor som i originalet. Det utlovas när fler detaljer börjar sippra ut om en "Suits"-spinoff som ska utspelas i Los Angeles.

Harry Potter-bok kan vara värd 800 000 kronor

igår 19:14
Den första brittiska utgåvan av ""Harry Potter och de vises sten" från 1997 ska aktionernas ut. Slutbudet väntas landa på motsvarande 500 000–800 000 kronor, rapporterar BBC.

Gunilla Perssons känga till Fröken Snusk: “Fy fy fy”

igår 15:23
Gunilla Persson och Fröken Snusk är båda klara för att delta i Melodifestivalen 2024. I en intervju med Aftonbladet får Gunilla Persson frågan om vad hon känner för att tävla mot Fröken Snus.

Bianca Ingrosso tvingas lämna det egna eventet – på grund av…

igår 14:32
I helgen har Bianca Ingrosso och Lovisa Worge en pop-up butik för Ani Jewels. Men på grund av familjeomständigheter kan Bianca Ingrosso bara vara där i två timmar.