Kärleksparen i Let's Dance
Låt oss påminnas om kärleksparen genom åren i Let's Dance - Foto: Stella Pictures och Jari Kantola/Stella Pictures

Otrohet, uppbrott och bröllop – här är dramatiken bakom kulisserna av Let's Dance

Sedan 2006 har Let's Dance erbjudit fredagsunderhållning för de svenska tv-tittarna, men de har även bjudit på något mer. Nämligen på kärlek och dramatik. Nyheter24 listar paren som hittat varandra – och gjort slut – i Let's Dance.


Den 18 mars startar årets säsong av Let's Dance och de nya deltagarna har börjat förbereda sig inför den kommande tävlingen. De tävlande annonserades i början på februari och bjuder på en blandning av både idrottare, artister och influencers. Men låt oss titta tillbaka på våra tidigare Let's Dance säsonger.

Under alla år har dansparen i programmet bjudit upp till dans framför tv-kameran men det som händer bakom kulisserna är minst lika spännande. Genom åren har vi fått ta del av kärlek och otrohetsskandaler...

Martin Lidberg och Cecilia Ehrling blev ett par under den andra säsongen av Let's Dance. Bildkälla: Maja Suslin/TT

Martin Lidberg och Cecilia Ehrling blev ett par under Let's Dance

Brottaren Martin Lidberg, 50, och dansaren Cecilia Ehrling, 38 blev ett danspar under Let's Dance 2007 och bjöd på show varje fredag under vårens gång. Paret vann inte bara årets säsong utan vann dessutom varandras hjärta. Paret flyttade snabbt ihop och förlovade sig även med varandra. Tyvärr blev det dock inget giftermål då paret gick skilda vägar 2009.

Tony Rickardsson och Christina Rickardsson, före detta Samuelsson, blev tillsammans under säsongen 2008. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Tony Rickardsson och Christina Rickardsson gifte sig efter Let's Dance

Motorcykelföraren Tony Rickardsson, 52, och dansaren Annika Sjöö, 41, blev ett danspar under Let's Dance 2008. Men det blev ingenting mer än det. Däremot fann Tony kärleken med dansaren Christina Rickardsson, före detta Samuelsson, 47, som dansade med skådespelaren Ulf Larsson. 

Bakom kulisserna fann Tony och Christina varandra och är än i dag ett kärlekspar. Efter säsongen flyttade paret ihop och gifte sig med varandra 2013. Tillsammans har de dessutom två barn, Victoria och William

Laila Bagge och Niclas Wahlgren. Bildkälla: Mats Andersson/TT

Så gick det för vinnarna av Sveriges Mästerkock: "Jobbar på Ica"

Laila Bagge och Niclas Wahlgren fann varandra bakom kulisserna på Let's Dance

Under Let's Dance 2009 var det två deltagare som fann varandra, men det var inte på dansgolvet. Före detta Idoljurymedlemmen Laila Bagge, 50, och profilen Niclas Wahlgren, 57, hittade varandra bakom kulisserna.

Efter säsongens slut var paret inte långsamma med att förlova sig och 2010 gifte de sig. Ett år senare föddes deras son Kit. Men 2014 beslöt sig paret för att gå skilda vägar och detta gjordes inte helt utan svårigheter då båda parterna munhuggit varandra i offentligheten enligt Svensk Dam. 

Malin Johansson och Alexander Rybak hamnade i blåsvädret under en säsong i Let's Dance. Bildkälla: Stella Pictures

Alexander Rybak och Malin Johansson hamnade i blåsvädret efter en kyss under Let's Dance...

Alexander Rybak, 36, var en av de kända deltagarna som medverkade i Let's Dance 2011. Han dansade tillsammans med dansaren Malin Johansson, 36. Men efter att paret hade åkt ut så hände det som inte fick hända på en efterfest i Stockholm.

Alexander och Malin sågs nämligen kyssa varandra på klubben Berns i Stockholm. Problemet var bara att både Alexander och Malin redan var i relationer. I en intervju med Nöjesbladet erkände Malin misstaget.

– Det finns inte mycket att förneka. Det var ganska dumt gjort av oss båda. Vi var inte så smarta. Vi båda har känslor för varsin annan partner, sa hon till Nöjesbladet.

Molly Nutley och Calle Sterner blev tillsammans med varandra under Let's Dance. Bildkälla: Stella Pictures

17 åriga Molly Nutley blev tillsammans med 23 åriga dansaren dansaren Calle Sterner

Under Let's Dance-säsongen som sändes 2012 var det återigen kärlek i luften. Dansparet, som bestod av skådespelaren Molly Nutley, 27, och Calle Sterner, 33, kom på andraplats i danstävlingen. Men det var inte den enda vinsten för dansparet, då de blev tillsammans efter programmets slut. I en intervju med Aftonbladet berättade Molly om vad hon kände för Calle efter säsongen.

– Jag är väldigt kär. Calle tar fram det bästa i mig. Han är min bästa vän och min pojkvän samtidigt. Och så har vi väldigt roligt tillsammans. Det är viktigt, sa Molly Nutley i intervjun. 

2014 var kärlekssagan tyvärr slut för dansparet. I en intervju med "Vakna med NRJ" berättade Molly om att hon tappade bort sig själv i programmet och att kärleken tog slut.

Mellan Samir Badran och Sigrid Bernson sprudlade kärleken i deras säsong av Let's Dance. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Samir Badran och Sigrid Bernson blev kära som danspar i Let's Dance

Samir Badran, 32, var en av de kända profilerna som skulle få dansa i Let's Dance 2017. Detta gjorde han tillsammans med dansaren Sigrid Bernson, 34. Ryktet om kärlek började snabbt spridas bland tittarna av det populära programmet men paret avslöjade aldrig under programmets gång om ett intresse fanns.

En tid efter programmets slut och en tid efter så annonserade paret att de var tillsammans och berättade om sina känslor. Sigrid berättade sedan i en Youtubevideo att hon har varit intresserad sedan start, vilket Aftonbladet skrev om i en artikel från 2017.

Två år senare tog det slut mellan paret och det verkar ha varit ett smärtsamt uppbrott. I ett avsnitt av "Framgångspodden" berättade Samir att han var den som gjorde slut på grund av att han inte var kär längre.

– Jag hade gärna varit hennes vän i dag, men jag förstår att hon inte vill vara det. Det är klart, man gillar inte att såra en människa men jag var inte kär. Jag var inte det, jag tror att det gick lite för snabbt fram, säger Samir Badran i podden.

Robin Bengtsson och Sigrid Bernson dansade tillsammans 2019. Bildkälla: Karin Törnblom/TT

Dansparet Robin Bengtsson och Sigrid Bernson blev ett kärlekspar efter Let's Dance

2019 var det Robin Bengtssons, 32, tur att få tävla i pardans med dansaren Sigrid Bernson. Samir och Sigrid hade precis avslutat deras relation och in kom Robin och tog dansaren med storm. Expressen skrev då om hur Sigrid avslöjade i podcasten "Nemo möter en vän" att första kyssen hände bakom kulisserna av Let's Dance. 

Sedan dess har paret fortsatt att vara starka och är än idag ett par. Dessutom födde Sigrid deras första son Viggo den 16 september 2022. Robin har redan en son sedan ett tidigare förhållande som heter Wille

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!