Fredag 27 Maj
Stockholm

Ann Wilson

Ann Wilson föddes den 27 maj 1968 i orten Råå, Helsingborgs kommun. Hon är en svensk dansare och dansinstruktör, hon har även deltagit som jury i programmet Let's dance.


Ann började dansa i tidig ålder och vann som ung amatör standardmästerskapen 1985, samma år flyttade hon till London för att träna dans, därefter vidare till Norge där hon träffade sin danspartner Göran Nordin. De vann tillsammans sex svenska mästerskapstitlar i latinamerikans dans, fick en femteplats i europeiska mästerskapen i tiodans och tog sjätteplats i VM i samma disciplin. Efter detta valde hon att avsluta sin amatörkarriär för att försöka satsa mer proffesionellt med Paul Wilson som senare även blev hennes man, hon flyttade med Paul till Australien och bodde i Sydney i 15 år. I Australien blev dem sjufaldiga australienska mästare i modern dans och paret vann världens största danstävling, British Rising Star Championship, Blackpool 1996.


Sedan år 2000 har hon varit aktiv som motivationscoach och föreläsare för olika företag och föreningar då hon valde att avsluta tävlingskarriären, hon var delaktig i ett flertal träningsresor med inriktning på dans och fitness. 


2006 fick Ann en förfrågan om att vara jury i dansprogrammet Let's Dance som sändes på TV4 och idag har hon suttit i juryn i tolv år, hon har även varit med i andra program som Bytt är bytt, En natt på slottet och Fångarna på fortet.


2008 öppnade Ann en danskola som var öppen för alla åldrar.


2010 designade hon en egen smyckekollektion för Unica of Sweden, hon gjorde två kollektioner tillsammans med dem, detta ledde till att hon två år senare öppnade en onlinebutik för sina smycken, hon arbetar just nu med en ny kollektion som kommer släppas under hösten. 

Källa: Annwilson.se


Ann Wilson
Ann Wilson bildkälla: Johan Nilsson
Visa resten ↓