Tommy Nilsson slog igenom på bred front 1987 med låten "Allt som jag känner".
Tommy Nilsson slog igenom på bred front 1987 med låten "Allt som jag känner". - Foto: Jan Collsiöö/TT & Janerik Henriksson/TT

Schlagervinnaren Tommy Nilsson fick sitt sjätte barn – vid 62 års ålder: "Kämpade"

Artisten Tommy Nilsson slog igenom i den senare delen av 1980-talet. Än i dag minns svenska folket klassiker som "En dag" och "Öppna din dörr". I det privata har han även hunnit med att skaffa sex barn.


Tommy Nilsson ålder – hur gammal är han?

Tommy Nilsson föddes den 11 mars 1960. Det innebär att han fyller 64 år 2024.

Hur lång är Tommy Nilsson? 

Tommy Nilsson är en reslig herre. Han mäter hela 1.95 meter ovanför marken. 

Tommy Nilssons familj – hur många barn har han?

Tommy Nilsson fick sitt sjätte barn 2022. I en intervju med Aftonbladet berättade artisten att han och flickvännen Linda Olsson väntade barn. Sitt första barn fick han redan som 19-åring, något som var lite väl tidigt, enligt honom själv.

– Jag var alldeles för ung, naturligtvis. Vi var inte tillsammans heller jag och den tjejen och jag jobbade dessutom i ett annat land så de första åren träffade jag inte min dotter så mycket. Det kämpade jag med sen, att återupprätta en kontakt med min äldsta dotter, och nu har vi en bra kontakt, sa han till Aftonbladet.

Tommy Nilssons flickvän – vem är hon?

Tommy Nilssons flickvän, Linda Olsson, är en svensk musikalartist, dansare och skådespelare. I en tidigare intervju med Allas berättade Tommy Nilsson att de träffades efter att hans skilsmässa gått igenom. 

 – När jag träffade Linda hade jag gått igenom skilsmässan och var ganska trasig om jag ska vara ärlig. Levde inte så himla sunt heller, skulle fylla 50 i krokarna och insåg att nu fanns det två vägar att gå. Antingen skärpte jag ihop mig eller också skulle jag hamna på en pub inne i hörnet.  

Han avslöjade även att de träffades via en musikal de båda deltog i. 

 – Då bodde jag i Stockholm spelade musikal, Sound of music på Göta Lejon, och Linda var dansare i en annan musikal. Alla skådisar och musikalartister träffades på Göta Lejon på kvällarna – after work. Då var jag inne i den världen med missbruk. Absolut. Men kärleken kan göra knasiga grejer med en.

Tommy Nilssons tidigare fru – var han gift med Malin Berghagen

Mellan åren 1993-2007 var Tommy Nilsson gift med skådespelaren och sångerskan Malin Berghagen, som även är dotter till Lill-Babs och Lasse Berghagen, samt syster till Kristin Kaspersen. 

Under åren som gifta fick paret två barn tillsammans. Dottern Linn och sonen Isak. 

Vilka kända låtar har Tommy Nilsson skrivit? 

Tommy Nilssons låtkatalog är lång och spänner över mer än 35 år. Några av de allra mest kända är ”Öppna din dörr”, ”Allt som jag känner”, Dina färger var blå” och ”En dag”. 

1989 vann han hela Melodifestivalen med den sistnämnda, ”En dag”. 

Vad heter Tommy Nilsson på Instagram?

På sociala medie-plattformen Instagram heter Tommy Nilsson @mrtommynilsson.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!