Hooja har tagit hela musiksverige med storm.
Hooja har tagit hela musiksverige med storm. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Caisa Rasmussen/TT

Hooja om sjuka händelsen backstage – vakter tvingades ingripa

Den populära duon Hooja har blivit namnet på allas läppar, och lockar tusentals till sina spelningar. Men vad är egentligen det absolut sjukaste ett fan har gjort? Det visar sig att en viss händelse sticker ut…


Den elektroniska duon Hooja och DJ Mårdhund har tagit musiksverige med storm sedan genombrottet 2021. Med låtar som “Banan Melon Kiwi & Citron”, “Livet på en pinne” och “Mer & mer” håvar duon in över en miljon strömningar på Spotify varje månad. Den ena medlemmen går under namnet Hooja och står för sången och den andra medlemmen DJ Mårdhund, även kallad “Mårdis”, producerar musiken. 

Hooja svarar på vanliga frågan

Artisterna valde från början att inte gå ut med sina riktiga identiteter, och höll det hemligt från allmänheten genom att bära sina karakteristiska masker. 

Och att ständigt bära pälsmössa och skotermask hade nog många tyckt var en något av utmaning. Nyheter24 träffade artisterna i samband med deras medverkan i Allsång på Skansen, en varm sommardag, och duon förklarar då att en av de vanligaste frågorna de får är just om det är svettigt under maskerna. 

– Ja, lite. Men som i dag när det är sol, så står vi i skuggan och rör oss inte så mycket. Så det är helt okej nu. 

Sommaren 2023 var Hooja med i Allsång på Skansen. Foto: Caisa Rasmussen/TT

Hooja utan mask – duons riktiga namn och identitet har avslöjats 

Sedan artisternas genombrott har frågan om deras riktiga namn och utseende väckt stor nyfikenhet hos många. Det var i juli 2023 som Aftonbladet var först med att avslöja Hooja och DJ Mårdhunds egentliga identitet. 

SPOILERVARNING: Hooja utan mask – så ser duon ut • Här är deras riktiga namn

Hooja om fansen: “Vänskaplig stämning”

På deras gig runt om i landet har det däremot inte varit något fan som har försökt avslöja duons identitet. 

Har det hänt att någon har försökt slita av era masker? 

– Nej, faktiskt inte. Jag tror att de flesta respekterar det. Även fast det är bra röj och folk dansar och tjuter, så känns det ofta som en väldigt vänskaplig stämning. Det är sällan stök och oroligheter, förklarar duon. 

Hoojas avslöjande om kärleken: “Vi har…”

Hooja lockar storpublik till sina konserter. Jonas Ekströmer/TT

Hooja om det sjukaste ett fan har gjort

Ja, det är minst sagt bra drag på Hoojas spelningar som fortsätter att locka storpublik med engagerade fans. Men vad är då egentligen det sjukaste som ett fan har gjort? Hooja och DJ Mårdhund berättar att det var i Göteborg som en viss händelse inträffade – som minst sagt stack ut. 

– När vi spelade på Trädgår’n så rusade det in ett fan. En människa rusade in i logen. Men vi hann knappt ens se honom, utan vakterna var efter honom direkt, berättar Hooja. 

– Han tog verkligen sats och sprang förbi vakterna. Jag vet inte vad han ville. Det kan man ju säga innan man springer förbi vakterna, tillägger DJ Mårdhund. 

Hooja avslöjar – då tar de av sig maskerna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!