Hela Henrik Dorsins familj skådespelar.
Hela Henrik Dorsins familj skådespelar. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Pontus Lundahl/TT

Henrik Dorsins ord om beslutet för sonen: "Var jätterädd"

Henrik Dorsin är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och komiker. Och applet faller inte långt ifrån trädet så att säga. Nyheter24 har kikat närmare på Dorsins familj och några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om stjärnan.


Henrik Dorsins ålder – hur gammal är han?

Henrik Dorsin föddes den 20 november 1977, vilket innebär att han fyller 46 år under hösten 2023. 

Henrik Dorsins längd – hur lång är han?

Det är oklart exakt hur lång Henrik Dorsin är. Men av bilder att döma ser han ut att vara något kortare än skådespelaren Woody Harrelson som, enligt IMDb, mäter 177 centimeter. 

Henrik Dorsin och Woody Harrelson i mitten. Foto: Stella Pictures

Är Henrik Dorsin med i Grotesco?

Henrik Dorsin är en del av humorgruppen Grotesco, vilka ligger bakom både komediserier och föreställningar. Andra medlemmar i gruppen är exempelvis Emma Peters, Michael Lindgren, Rikard Ulvshammar och Emma Molin

Har Henrik Dorsin fru?

Henrik Dorsin är sedan 2008 gift med skådespelerskan och komikern Hanna Dorsin. I en intervju med Hälsoliv från 2017 berättade Henrik om den överraskning han fick i 40-årspresent av sin fru. 

– Jag trodde att jag skulle vara med i "Nyhetsmorgon" häromhelgen. När jag kom in i taxin satt tre av mina bästa vänner där och kidnappade mig. Jag skulle till London, det hade de och min fru planerat och hon hade packat väskan. Jag hade jobbat mycket och hon visste att jag behövde ha lite roligt.

Hanna Dorsin och Henrik Dorsin. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hur träffades Henrik Dorsin och Hanna Dorsin?

Henrik Dorsin och Hanna Dorsin träffades, enligt Allas, via gemensamma vänner när Hanna studerade på teaterhögskolan. 

Har Hanna Dorsin och Henrik Dorsin barn? 

Henrik Dorsin och Hanna Dorsin har två barn: sönerna Frank Dorsin och Sigge Dorsin. Bägge två har följt i mamma och pappas fotspår och har skådespelat. 

– När de var små och Frank skulle gå in i det här, så var jag jätterädd att han skulle bli korrumperad. Det kan du bli som vuxen också av framgång – av att alla höjer upp dig. Det är mycket daltande, man blir skjutsad hit och dit, men det handlar ju om att tv-serien eller filmen ska fungera. Man måste se sin del i det, och förstå att i verkligheten, så är det hur du är som människa som avgör, har Dorsin sagt om sönernas skådespeleri i en intervju med Expressen

Frank Dorsin avslöjar – det bråkar hans kända föräldrar om: "Börjar kivas"

Vilka filmer har Henrik Dorsins son Frank Dorsin varit med i?

Framförallt är det Frank Dorsin, som är Hanna Dorsin och Henrik Dorsins förstfödda son, som synts i tv och på vita duken. Här är ett axplock av de filmer och tv-serier som Frank synts i:

  • "Hack my heart" (2023)
  • "Bonusfamiljen" (2017-2021)
  • "Länge leve Bonusfamiljen" (2022)
  • "Berts dagbok" (2020)
  • "Lassemajas detektivbyrå – det första mysteriet" (2018)
Frank Dorsin, Henrik Dorsin, Hanna Dorsin och Sigge Dorsin. Foto: Pontus Lundahl/TT

Henrik Dorsin i film och tv – vad har han varit med i?

Henrik Dorsin har, inte helt oväntat, varit med i desto fler produktioner, däribland "Boy Machine", "Solsidan" och "Se upp för Jönssonligan". Under 2022 medverkade Dorsin dessutom i den Oscarsnominerade filmen "Triangle of Sadness", regisserad av Ruben Östlund

Spelade Henrik Dorsin död i "Gentlemannen"?

Utöver att synas i film och på tv har Henrik Dorsin stått på otaliga scener runtom i landet genom åren. Han har bland annat spelat Kung Arthur i "Spamalot" på Oscarsteatern och gjorde år 2018 operadebut i "Gentlemannen" på Oscarsteatern där han spelade åtta olika karaktärer – som alla dog. 

Vad heter Henrik Dorsin på Instagram? 

Du hittar Henrik Dorsin under namnet @henrikdorsin på Instagram.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!