Lasse Berghagen ledde Allsång på Skansen under flera år.
Lasse Berghagen ledde Allsång på Skansen under flera år. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Erik Simander/TT

Allt om Lasse Berghagen: Barn, fru och äktenskapet med Lill-Babs

Lasse Berghagen är en av Sveriges mest folkkära artister och tv-profiler. Men hur mycket vet du egentligen om hans liv utanför scenen? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Berghagen, vilket rör allt från hans barn och relation med Lill-Babs till hans hjärtproblem och fru i dag.


Lasse Berghagens ålder – hur gammal är han?

Lasse Berghagen, vars fullständiga namn är Lars Nils Berghagen, föddes den 13 maj 1945, vilket innebär att han fyller 79 år under våren 2024.

Lasse Berghagens längd – hur lång är han?

Tycker du att Lasse Berghagen sett lång ut när du sett honom på scen eller i tv-rutan? Det är inte så konstigt. Lasse Berghagen mäter nämligen hela 197 centimeter, enligt SvD

Lasse Berghagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Lasse Berghagens låtar – när kom "En kväll i juni"?

Lasse Berghagen har genom åren skrivit och sjungit in flera numera klassiska sånger, däribland "En kväll i juni" som släpptes 1971 och "Teddy björnen Fredriksson" som släpptes 1969.

Utöver dessa har han även skrivit låtar till bland andra Lill-Babs, Hep Stars och Sven-Ingvars. 

När programledde Lasse Berghagen Allsång på Skansen?

Lasse Berghagen var programledare för Allsång på Skansen i SVT mellan 1994 och 2003. 

– Var sak har sin tid. Inte i min vildaste fantasi trodde jag att jag skulle få vara med om det som skett på Skansen, sa han i ett pressmeddelande i samband med att han slutade, enligt Aftonbladet.

Berghagens efterträdare i programmet blev Anders Lundin som ledde Allsång på Skansen fram till 2010. 

"Allsång på Skansen"-skandalerna vi aldrig glömmer

När gifte sig Lasse Berghagen med Lill-Babs? 

Barbro "Lill-Babs" Svensson och Lasse Berghagen. Foto: Reportagebild/TT

Lasse Berghagen gifte sig med Barbro "Lill-Babs" Svensson 1965. Hon var då en av Sveriges allra främsta artister – något som också kom med en baksida. 

I boken "Vår mamma Lill-Babs" har sångerskans dotter Monica Svensson berättat om hur Lill-Babs var utsatt för en stalker vid tiden för äktenskapet med Berghagen.

”Allra värst tror jag det var under perioden då hon var gift med Lasse. 1966 var de på turné och skulle uppträda i Harsa utanför Järvsö, men då hotade han att döda Lasse, så det stod poliser överallt i publiken”, skriver hon och konstaterar att kvällen lyckligtvis kunde fortlöpa utan att någonting inträffade. 

När skilde sig Lasse Berghagen och Lill-Babs?

Lasse Berghagen och Barbro "Lill-Babs" Svensson skilde sig 1968. För Hemmets Journal har Berghagen berättat om hur han blev varse om att hans dåvarande fru ville separera.

– Jag minns hur jag gick en promenad på Odengatan och plötsligt såg löpsedeln där det stod: “Lill-Babs skiljer sig!” Jag kunde knappt stå upp, benen under mig vek sig. Man kan säga att Barbro alltid låg steget före mig.

Svensson gick bort i sviterna av cancer 2018. 

Lill-Babs år 2017. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Har Lasse Berghagen fru?

Lasse Berghagen är sedan 1976 gift med Eva Berghagen. De lärde dock känna varandra desto tidigare.

– Jag träffade henne när jag var gift med Barbro, för Eva var tillsammans med Barbros bror, så hon var i familjen så att säga, har Lasse berättat för Expressen

Eva Berghagen och Lasse Berghagen år 2013. Foto: Stella Pictures

Lasse Berghagens familj – har han barn?

Tillsammans med Barbro "Lill-Babs" Svensson fick Lasse Berghagen dottern Malin Berghagen, född 1966. Malin Berghagen är skådespelare, yogainspiratör och författare. 

Med frun Eva Berghagen har Lasse dottern Maria Berghagen Enander. Hon har valt att leva utanför rampljuset och uttryckte redan som barn en ovilja att vara en del av den offentlighet som följde med pappans jobb.

– Alla löpsedlar, skolkamraterna som pratade. Då sa hon till mig: “Pappa, lova att inte prata om mig när jag inte är med.” Det har jag inte gjort, det har varit viktigt, har Lasse berättat för Icakuriren

Lasse Berghagen har två barn, varav ett är dottern Malin Berghagen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Lasse Berghagen 2023 – är han sjuk?

Under sommaren 2023 tvingades Lasse Berghagen ställa in flera framträdanden av hälsoskäl och senare berättade artisten och den tidigare allsångsledaren att han blivit inlagd på sjukhus till följd av hjärtproblem och bröstsmärtor.

I början av september meddelade Berghagen att han fortsatt var kvar på sjukhuset till följd av en infektion.

– Jag har fått någon bakterie i kroppen som har satt sig på luftrören som är tungt, sa han till Expressen då.

Lasse Berghagen inlagd på sjukhus: "Bakterie i kroppen"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!