- Foto: Stella Photo

Mia Parneviks stora miss – behövde bygga om huset: "Noll koll"

Mia Parnevik har synts i tv-rutan tillsammans med sin familj. Men hur mycket vet du egentligen om tv-profilen? Nyheter24 har samlat allt du kan tänkas vilja veta om tv-stjärnan Mia Parnevik.


Hur gammal är Mia Parnevik? 

Mia Parnevik föddes den 20 februari 1968. 2023 fyllde hon 55 år.

Vad är Mia Parnevik känd för? 

Mia Parnevik har medverkat i serien Parneviks, där hennes familj tar emot kända gäster i sitt hem. Parneviks gick på TV3 mellan 2015 och 2018. 2015 vann Mia Parnevik en kristall för “Årets tv-personlighet”. 

2022 var Mia Parnvik med i TV4s Let's Dance, men resan blev kort då hon åkte ut först. 

Kristallen 2015. Foto: Stella Photo

Mia Parnevik man – när gifte hon sig? 

När Mia Parnevik var Au Pair träffade hon golfproffset Jesper Parnevik. Paret gifte sig 1994, då hade de redan varit tillsammans i åtta år, enligt Femina. Nu har de varit gifta i 29 år. 

Mia Parneviks barn – har hon barnbarn?

Mia Parnevik och Jesper Parnevik har fyra barn, Peg Parnevik, Penny Parnevik, Phillippa Parnevik och Phoenix Parnevik

Familjen Parnevik. Foto: Stella Photo

2022 gifte sig Penny Parnevik med hockeystjärnan Douglas Murray. Bröllopet ägde rum på farfar Bosse Parneviks lyxiga herrgård, med familj och vänner, skriver Metro Mode

Mia Parnevik är mormor till Penny Parnevik och Douglas Murrays tre barn, Atticus, Pebble och Achilles

Var bor Mia Parnevik? 

Mia Parnevik och hennes man bor till vardags i en Florida, men de reser till Sverige på somrarna och för att hälsa på sina barn och barnbarn. 

Förra våren sålde paret sin jättevilla på 1000 kvadratmeter för 67 miljoner kronor i Florida för att flytta till något mindre. Det blev en tvåplansvilla på nästan 200 kvadratmeter, värd 12,4 miljoner kronor. Den nya villan ligger också i Florida, rapporterar Metro Mode

Mia och Jesper Parneviks huslycka – så mycket kostade lyxvillan

Paret hade en lyxvilla på 1000 kvadratmeter. Foto: Stella Photo

I en intervju med Expressen visar Mia Parnevik upp vad hon har i sin handväska. Där ligger ett måttband som har med sig om hon behöver mäta saker som hon ska köpa till huset. 

– Den här har jag haft, ett measuring tape, i ett och ett halvt år nu, eller två, säger Mia Parnevik till Expressen.

– Utrymmen har du noll koll på, så det är faktiskt jag som har tvingat henne. Till det vi har renoverat nu köpte hon en soffa som var två meter för bred, fyller Jesper Parnevik i. 

Paret behöll den förstora soffa och renoverade istället huset så att soffan skulle få plats. 

Mia Parnevik klimakteriet – opererade bort livmodern 

Mia Parnevik har gjort en hysterektomi, vilket innebär att både livmodern och äggstockarna opereras bort. Operationen gjorde att hon kastades in i klimakteriet på bara några dagar.

– Då ville jag inte leva. Och jag skäms, speciellt när man har så mycket att leva för. Fyra fantastiska barn, en man som älskar en och hur mycket vänner som helst, säger Mia Parnevik i TV4 programmet Renees Brygga

Foto: Stella Photo.

Mia Parnevik sommarprat – vad handlade det om?

Mia Parnevik hade ett sommarprat 2022 i Sommar i P1. Hon säger själv att hennes program handlar om rädsla och vad som egentligen är värt att vara rädd för. 

Mia Parneviks mörka tankar tog över – flög in terapeut

I sitt program pratar hon mycket om tiden efter att hon hade opererat bort livmodern och hur hon kastades in i klimakteriet. Något som kom att påverka hennes relation till maken Jesper Parnevik. Hon berättar också om hur paret gick till väga för att lösa relationskrisen. 

Vad heter Mia Parnevik på Instagram?

Mia Parnevik heter @Miaparnevik på Instagram. 


/
/
/
Senaste nytt

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

1 timme sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

1 timme sedan
Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.

Robinsondeltagaren stoppades av TV4 – försökte smuggla saker till ön

1 timme sedan
Det har sannerligen varit en händelserik säsong av Robinson 2023. Någonting som inte alla vet är att redan innan allt drog igång så försökte en av deltagarna smuggla in saker till ön.

Magnumfotografen Elliott Erwitt död

2 timmar sedan
Han var känd för sina bilder av politiker, filmstjärnor och ikoner som Marilyn Monroe, kärlekspar och hundar – massor av hundar. Nu har den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt avlidit, 95 år gammal.