- Foto: Foto: Stella Photo

Jesper Parnevik om tiden som golfproffs och pappa: "Kommer jag inte göra om"

Jesper Parnevik har försökt på ihop familjelivet med proffskarriären i golf, vilket ibland var enklare sagt än gjort. Hur mycket vet du egentligen om golfproffset? Nyheter24 har samlat allt du kan tänkas vilja veta om Jesper Parnevik.


Hur gammal är Jesper Parnevik? 

Jesper Parnevik föddes den 7 mars 1965. 2023 fyllde han 58 år. 

Jesper Parnevik karriär – har han varit golfproffs?

Golfspelaren Jesper Parnevik var proffs från 1986 och hade sin storhetstid år 2000. Säsongen 2000 - 2001 var Jesper Parnevik topp tio bästa golfspelare i världen, enligt Official world golf ranking.

2023 valdes Jesper Parnevik in i Sveriges golf Hall of fame. Han prisas bland annat för att ha varit den första svensken att vinna Scandinavian Masters samt att han representerade Europa i Ryder Cup, skriver Expressen.

– Det är först nu när man står här som man förstår vilken karriär man hade, säger Jesper Parnevik till Expressen.

Foto: Stella Photo

Den som inte är golfintresserad kan känna igen Jesper Parnevik och hans familj från serien Parneviks, där kända gäster besöker familjens hem. Parneviks sändes på TV3 mellan 2015 och 2018. 

Jesper Parnevik fru – vem är han gift med? 

Jesper Parnevik är gift med Mia Parnevik. De gifte sig 1994, efter att ha varit tillsammans i åtta år, rapporterar Femina

Jesper Parnevik barn – har han barnbarn? 

Jesper Parnevik och Mia Parnevik har fyra barn, Peg Parnevik, Penny Parnevik, Phillippa Parnevik och Phoenix Parnevik

Jesper Parneviks kritiska ord – efter att sonen tar avstånd från familjen

Han har även tre barnbarn. Penny Parnevik har gift sig med Douglas Murray och fått barnen Atticus, Pebble och Achilles.  

Jesper Parnevik har fyra barn och tre barnbarn. Foto: Stella Photo

När barnen var små var de inte så nöjda när pappa Jesper Parnevik var borta på golfresor.

 – Jag hade varit i väg i ett par veckor, och Peg var väldigt hård mot mig när jag kom hem. Hon var inte glad på sin pappa. Hon vägrade prata med mig. Då insåg jag att det här kommer jag inte göra om, säger Jesper Parnevik till Expressen.

Föräldrarna bestämde sig då för att ta med hela familjen på golfresorna.

Var bor Jesper Parnevik?  

Jesper Parnevik och hans fru bor i Florida, men de reser till Sverige på somrarna och för att hälsa på sina barn och barnbarn. 

Förra våren sålde paret sin jättevilla “Casa Mia” i Florida, för att flytta till något mindre. Huset var på 1000 kvadratmeter och såldes för 67 miljoner kronor. Paren flyttade då till en tvåplansvilla i Florida på nästan 200 kvadratmeter, värd 12,4 miljoner kronor, rapporterar Metro Mode

Jesper Parneviks spårade kväll i Las Vegas med Pernilla Wahlgren: "Tappade kontrollen"

Vad heter Jesper Parnevik på Instagram?

Jesper Parnevik heter @Jesperparnevik på Instagram.

/
/
/
Senaste nytt

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

1 timme sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

1 timme sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

1 timme sedan
Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.

Robinsondeltagaren stoppades av TV4 – försökte smuggla saker till ön

1 timme sedan
Det har sannerligen varit en händelserik säsong av Robinson 2023. Någonting som inte alla vet är att redan innan allt drog igång så försökte en av deltagarna smuggla in saker till ön.

Magnumfotografen Elliott Erwitt död

3 timmar sedan
Han var känd för sina bilder av politiker, filmstjärnor och ikoner som Marilyn Monroe, kärlekspar och hundar – massor av hundar. Nu har den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt avlidit, 95 år gammal.