Christer Sjögren är gift med Birgitta Sjögren, men hade en kort otrohetsaffär med Lotta Engberg.
Christer Sjögren är gift med Birgitta Sjögren, men hade en kort otrohetsaffär med Lotta Engberg. - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Christine Olsson/TT och Jessica Gow/TT

Allt om Christer Sjögren: Fru, barn och otroheten med Lotta Engberg

Christer Sjögren är en av Sveriges allra mest folkkära sångare. Men hur mycket vet du egentligen på artisten? Nyheter24 besvarar några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Sjögren.


Christer Sjögren ålder – hur gammal är han?

Christer Sjögren föddes den 6 april 1950, vilket innebär att han fyller 74 år under våren 2024.

Christer Sjögren längd – hur lång är han?

Det är oklart exakt hur lång Christer Sjögren är, men av bilder att döma ser han ut att vara ungefär jämnlång med skådespelaren och musikern Thorsten Flinck som enligt IMDb är 183 centimeter lång. 

Foto: Janerik Henriksson
Foto: Pontus Lundahl/TT

Thorsten Flinck förlovad med 30 år yngre flickvännen Daniella Karlsson

Christer Sjögren ung – hur såg han ut?

Många är nyfikna på hur Christer Sjögren som ut som ung. Här är några bilder:

Christer Sjögren 1966. Foto: Stella Pictures
Christer Sjögren, andra från vänster. Foto: Stella Pictures

När blev Christer Sjögren en del av Vikingarna?

Christer Sjögren blev en del av dansbandgruppen Vikingarna 1978. Han ersatte då den tidigare sångaren Stefan Borsch

År 2004 bestämde sig gruppen för att lägga sina instrument på hyllan. Detta efter att gitarristen Lasse Westman gått bort efter en tids sjukdom. Men sedan dess har Vikingarna återförenats vid flera tillfällen och i november 2022 stod det klart att de skulle släppa ett nytt album.

– Vi trodde aldrig att vi skulle göra en skiva igen, men vi har fått sådan uppskattning från publiken. Skivor säljer ju inte i dag, det är mer en kul grej att släppa ett album än att vi ska tjäna så mycket pengar, sa Sjögren till Aftonbladet då.

Christer Sjögren låtar – vilka hits har han gjort?

Christer Sjögren har en rejäl låtskatt och som soloartist har han släppt flera hits, däribland "Pärleporten" och "Blott en dag". 

Sjögren har också släppt flera uppskattade julalbum såsom "Ett julkort från förr" och "När ljusen ska tändas därhemma". 

Christer Sjögren. Foto: Karl Melander/TT

Christer Sjögren "Andliga sånger" – när kom albumet? 

Ett av Christer Sjögrens allra mest populära album är "Andliga sånger" som släpptes 1989. Fyra år senare, 1993, släpptes uppföljaren "Andliga sånger 2".

Har Christer Sjögren fru?

Ja, sedan 1970 är Christer Sjögren gift med Birgitta Sjögren. Paret träffades den 11 november 1969.

– Hon jobbade på Domus, och jag gick in och köpte en chokladask, har han berättat i TV4:s "Så mycket bättre – Guldkorn", och fortsatte då vidare:

– Så vet jag inte vart jag fick mod ifrån, för jag var så himla feg som kille när jag gick i skolan. Men tack, sa jag, vad gör du ikväll?

Resten är så kallad historia. 

Birgitta Sjögren och Christer Sjögren. Foto: Anders Wiklund/TT

Har Christer Sjögren barn? 

Christer Sjögren och Birgitta Sjögren har ett barn: dottern Charlotta, född 1970. Hon har i sin tur fått två barn: döttrarna Nellie och Norah

Christer Sjögren hus – var bor han?

Christer Sjögren och hans fru Birgitta Sjögren bor på Hammarö i Värmland och huset, som är minst sagt lyxigt, lät de bygga själva.

– Tomten är 8 430 kvadrat. Det är ett "once in a lifetime"-projekt som vi köpte -95 och sedan tog det ett och ett halvt år att bygga. I mitt jobb har det gått bra och vi sålde mycket skivor, så vi tänkte att vi satsar ordentligt på boendet. Och så har vi ett fritidshus i Sälen också, har artisten tidigare berättat för Expressen

Men vid huset på Hammarö har paret också fått ovälkommet besök, bland annat av en kvinna som under flera års tid skickade långa brev till Sjögren. År 2007 dök hon upp vid grinden med en stor resväska. 

– Jag fick panik, vi var ju tvungna att få stopp på henne, har Sjögren berättat för Expressen

Både artisten själv och hans fru lyckades, genom övertalning, få iväg kvinnan och situationen ska aldrig ha blivit hotfull.

Christer Sjögren och Lotta Engberg – var de otrogna?

I samband med att det, under tidigt 1990-tal, började florera rykten om att Christer Sjögren och artisten Lotta Engberg fått ett öga för varandra skilde sig den senare, samtidigt som Sjögren berättade att han och Engberg var ett par och att han och frun Birgitta Sjögren flyttat isär. 

Lotta Engberg och Christer Sjögren. Foto: Claudio Bresciani/TT

Några månader senare gjorde det nya paret slut och Sjögren återvände till Birgitta.

– Allting förläts och det beror på att jag har en förståndig hustru. Även om Birgitta var skogstokig då så förstod hon att under ett långt äktenskap så kan sådant hända, har han sagt till Hemmets Journal och betonade då också att hans relation till Engberg fortsatt är god.

– Lotta och jag blev aldrig ovänner och efter ett tag började vi jobba ihop igen. Nä, det finns inga hard feelings där. 

Lönen, "Soldoktorn" och huset – här är allt om Lotta Engberg

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!