Här är allt om Emma Johansson.
Här är allt om Emma Johansson. - Foto: Jessica Gow/TT

Allt om Emma Johansson: Längd, barn, maken och OS-medaljer

Emma Johansson, eller "silver-Emma", som hon också kallas har blivit utsedd till världens bästa damcyklist. Men hur bra koll har du egentligen på svenskan, som gör upp i Mästarnas mästare 2024? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna om Johansson.


Emma Johansson ålder – hur gammal är hon?

Emma Johansson föddes den 23 september 1983 i Sollefteå, det betyder att hon fyller 41 år hösten 2024.

Emma Johansson längd – hur lång är hon?

Enligt uppgifter till Aftonbladet är Emma Johansson 167 centimeter lång.

Lyxiga huset i Mästarnas mästare 2024 – här är första bilderna från SVT-succén

Emma Johansson uppväxt – var kommer hon ifrån?

Emma Johansson är född och uppvuxen i Sollefteå men har i sitt vuxna liv bott i både Tönsberg i Norge och Zingem i Belgien.

Emma Johansson sport – är hon cyklist?

Emma Johansson är en före detta tävlingscyklist, mellan år 2016-2017 avrundade hon sin karriär.

Hon har bland annat representerat Sverige i de olympiska spelen och i flertalet världsmästerskap. År 2013 rankades Emma Johansson till världens bästa damcyklist, på grund av sina fina resultat på stora tävlingar.

Sebastian Larssons sågning i Mästarnas mästare 2024: "Idiotisk grej"

Hur många OS-medaljer har Emma Johansson?

Emma Johansson har vunnit två OS-medaljer i linjelopp. Både under OS i Peking och OS i Rio de Janeiro vann Emma Johansson silver. Det har gjort att hon fått smeknamnet “Silver-Emma”.

Emma Johansson make – är hon gift?

Emma Johansson är gift med maken Martin Vestby och de bor nu ihop i Norge med deras gemensamma barn. Martin Vestby var Emma Johanssons tidigare tränare. 

De fann varandra i "Mästarnas mästare"

Har Emma Johansson barn?

Mellan år 2016-2017 avrundade Emma Johannson sin elitkarriär på cykel och blev istället mamma på heltid.Emma Johansson har tre barn tillsammans med maken Martin Vestby. Morris, 5, My, 3 och Maja, 11 månader. 

– Martin reser en hel del i sitt jobb och det blir mycket tid för mig med barnen. Men jag jobbar lite på skolan också som en extra resurs, berättar Emma Johansson för Tidningen Ångermanland.

Vad är SilverEmmas stipendium?

SilverEmmas stipendium är ett stependium som unga cykeltjejer kan få. Tanken är att stötta unga idrottskvinnor i deras fortsatta karriär. År 2023 låg stependiumet på 30 000 kronor, enligt svenska cykelförbundet.

Är Emma Johansson med i Mästarnas mästare 2024?

Ja, Emma Johansson är en av deltagarna i SVT:s Mästarnas mästare 2024, som har premiär den 4 februari. Hon tävlar då mot Anja PärsonTony RickardssonSebastian Larsson, Johanna Davidsson, Joel LundqvistJimmy SamuelssonJohanna Ahlm och Anna Wijk.

Har Emma Johansson på Instagram?

På Instagram heter Emma Johansson @emmaprocyclist.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!