Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso la ut en bikinibild på Instagram – och en detalj i bilden väckte genast uppmärksamhet... - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Därför raderade Bianca Ingrosso bikinibilden från stranden

Bianca Ingrosso lever livet i Mexiko där hon njuter av sol och bad. Men när hon nyligen la ut en bikinibild från stranden så gick det kanske lite fort. Snabbt uppmärksammades nämligen en REJÄL miss i bilden – som fick Bianca att radera bilden från sin Instagram.


Entreprenören och influencern Bianca Ingrosso, 29 befinner sig i skrivande stund i Tulum, Mexiko, för lite välbehövlig lyxsemester. 

Hemma i Sverige bollar hon en framgångsrik tv-karriär med egna talkshowen BIANCA, smyckesmärket Ani Jewels, sminkimperiet CAIA och klädmärket ÀVORA.

Bianca Ingrosso i Mexiko. Bildkälla: Stella Pictures.
Bianca Ingrosso lever livet i Mexiko. Bildkälla: Stella Pictures.

På sociala medier har Bianca skapat stort engagemang bland sina följare, och nyligen var det ett videoklipp där en av hennes anställda pussade henne på rumpan som blev en stor snackis.

Bianca Ingrosso la ut reklam för Ani Jewels – och följarna reagerade på en detalj

Men det är inte bara det innehållet som har uppmärksammats lite extra. Nyligen la Bianca ut reklam för ANI Jewels på Instagram. 

På bilden poserar Bianca i bikini och visar sina smycken – men en detalj fick genast den vaksamma följaren att haja till. På bilderna är nämligen Biancas arm kraftigt retuscherad vilket har skapat en "grop" i konturerna på ena armen. Den andra armen har även den retuscherats.  

Bianca Ingrosso la ut reklam för Ani Jewels – och genast reagerade följarna på att armen såg lite avvikande ut.

När Bloggbevakning på Instagram uppmärksammade missen så strömmade kommentarerna in, och flera var det som hade en teori kring varför bilden såg så konstig ut.

"Ser ut som typisk AI-retuschering som görs automatiskt. Ibland blir det bra, ibland blir det sådär"

"Ganska uppenbart att bilden breddats med generativ fyllning (AI). Någon struntade i att resultatet sög."

"Det kan bli så om man retuscherar och drar kroppen i olika håll/gör större och mindre i t.ex Photoshop. Vet dock ej om så är fallet här."

Så, hur ligger det egentligen till med den saken?

Rufus Glaser är AI-redaktör på Nyheter24, och efter att ha synat bilderna på Bianca Ingrosso så förklarar han om vad som troligtvis har inträffat med Biancas bilder.

– Så kallade "AI-artefakter" i AI-genererade eller redigerade bilder brukar vara svårare att se och oftast i bakgrunden. När det kommer till personer ska man leta efter en onaturlig "släthet" i huden. Hon kan ha använt ett AI-verktyg för att bredda bilden, men det tycker jag verkar omständigt i förhållande till resultatet man hade fått, och jag känner inte igen artefakterna, säger han och fortsätter: 

– Mer troligt att det försökts retuscheras med något annat, mer vanligt, bildredigeringsverktyg för att till exempel ta bort något i bakgrunden. Ibland kan telefonens egna "enhance"-funktioner också skapa konstiga artefakter. Att Bianca själv ska ha gått in på ett AI-verktyg som till exempel "Magnific AI" för att på något sätt redigera bilden ser jag inte som troligt, förklarar Rufus Glaser.

LÄS MER: Så känner du igen fejkade AI-bilder – Tecknen många missar

Efter att Bloggbevakning skrivit om retuschmissen på Instagram så har Bianca Ingrosso raderat bilden.

Khloé Kardashian uppmanas att söka hjälp efter nya bilderna: "Inte normalt"

/
AI
Senaste nytt

James Bond-stjärnan död: "Vi är helt förkrossade"

Russell Crowe rakade bort allt skägg – nu ser han 20 år yngre ut

Russell Crowe har i många år haft ett buskigt, långt grått skägg. Men nu är skägget ett minne blott. För första gången sedan 2019 har han nu rakat sig – och han ser 20 år yngre ut, tycker fansen.

Pernilla Wahlgren ger konsert på ny festival

1 timme sedan
Pernilla Wahlgren är klar för den nya festivalen Drömmen i Stockholm vår. Därmed gör hon sin första egna livekonsert på många år.

Hanna Friberg svarar äntligen på den vanligaste frågan hon får

1 timme sedan
Hanna Friberg, influencer och tidigare vasaloppsåkare, delar med sig om frågan hon får nästan varje dag om loppet.

Maurizio Cattelan pekar finger åt Moderna

2 timmar sedan
En gång väckte hans meteoritbombade påve polska katolikers vrede, nu har Vatikanen bjudit in Maurizio Cattelan att göra ett verk på årets Venedigbiennal. Men först visas han stort på Moderna Museet i Stockholm.

Justin Timberlake till Sverige

idag 06:44
Justin Timberlake ger sig i sommar ut på Europaturné. Totalt blir det tretton stopp i åtta länder och den 2 september kommer turen till Stockholm och Tele2 arena, meddelar konsertarrangören Live Nation.