Gunilla Persson och Mauri
Gunilla Persson är inte nöjd med hur hon framställs i Mauri Hermundssons program på TV4. - Foto: Stella Pictures, TV4

Gunilla Persson till attack mot TV4: "Mauri spelar pajas"

Gunilla Persson är missnöjd med inslaget som handlar om henne i Mauri Hermundssons program "Mauri – Vad hände sen?". Hon anklagar Mauri för att ha vanärat Gunillas döda mamma Iris, och kallar produktionen för "sjuka hjärnor". Nu svarar Mauri på Gunillas påhopp.


Den 9 oktober 2023 var det premiär för den andra säsongen av Mauri Hermundssons program "Mauri – Vad hände sen?" där han träffar allt från gamla skådespealre som idag fallit i glömska till vanliga människor som har blivit virala.

I tidigare avsnitt har Mauri träffat bland anant den man som spelar Iprenmannen, skådespelarna från "Alla vi barn i Bullerbyn" och mannen som pryder Turkisk Youghurt-paketen.

Gunilla Persson med i Mauri – Vad hände sen?

I det femte avsnittet möter Mauri den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson för ett möte i Los Angeles. Men i samma veva som programmet skulle spelas in så dog Gunillas mamma Iris. Hon somnade in den 1 mars 2023, och i mitten av april ägde begravningen rum. 

Mauri och kamerateamet blev inbjudna på begravningen, och i programmet berättar Marui något chockat om det hela.

– Av någon outgrundlig anledning blev jag inbjuden till Iris begravning. Det kanske är därför man älskar Gunilla Persson. Att hon bjuder in mig på sin mammas begravning, säger han.

Mauri Hermundsson blev bjuden på Gunilla Perssons mammas begrvaning. Bildkälla: TV4
Mauri Hermundsson tog med sig blommor till begravningen. Bildkälla: TV4

Därefter var Mauri inbjuden på mottagningen, och Mauri minglade lite med de övriga gästerna. 

Senare under programmet interjvuas Gunilla av Mauri, och hon får bland annat frågan om det välkända bråket hon och Åsa Vesterlund hade i Svenska Hollywoodfruar då hon menade att hon blev utsatt för ett mordförsök. Detta då Åsa kastade ett vinglas mot Gunilla.

Åsa Vesterlund och Gunilla Persson hamnade i luven på varandra under ett bråk i Svenska Hollywoodfruar år 2016. Bildkälla: TV3
Åsa Vesterlund kastade ett vinglas mot Gunilla Persson. Bildkälla: TV3

Gunilla står än idag fast vid att det hela var ett mordförsök, och hon menar att hon hade kunnat bli både döv, stum och blind.

Mauri ifrågasätter om det verkligen går att räkna till ett mordförsök, och det menar Gunilla att jo, det var det.

Mauri Hermundsson och Gunilla Persson. Bildkälla: TV4

Gunilla Persson riktar kritik mot TV4 och Mauri Hermundsson

Inför att avsnittet nu ska sändas på TV4 så väljer Gunilla Persson att rikta massiv kritik mot både Mauri och TV4.

"Mauri spelar pajas och driver med mina vänner på mammas mottagning följande begravningen. Han frågar sig själv gång på gång vad han har där att göra! Han VANÄRAR därigenom mammas minne", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Gunilla är inte nöjd med hur programmet har klippts, och anklagar produktionen för att ha "ont uppsåt". I kyrkan under begravningen sjöng Gunillas dotter Erika, och sången är nedklippt i programmet. Något som Gunilla inte uppskattar.

"Vem gör det? Vem bär sig åt så?", skriver hon och fortsätter:

"Jag blir faktiskt rädd och känner mig väldigt olustig, jag hade bevisligen att göra med sjuka hjärnor. Snälla låt mig veta vad ni tycker efter att ni har sett programmet därför jag är och förblir uppskakad över detta", skriver Gunilla i sitt inlägg på Instagram.

I kommentarsfältet råder det delade meningar kring inslaget. En del menar att inslaget med Gunilla är helt harmlöst och att hon överreagerar, medan andra följare ställer sig på Gunillas sida och menar att det är "oförlåtligt".

Gunilla Persson rasar mot Mauri och TV4. Bildkälla: Instagram/thegunilla

Mauri svarar på Gunilla Perssons påhopp

När Nyheter24 når Mauri säger han att det är tråkigt att Gunilla är upprörd och att meningen var att det som filmades under begravningen skulle upplevas med värme. 

– Mycket av det hon skriver får man nog ta med en nypa salt, men att hon kallar mig pajas tycker jag känns uppfriskande och träffande, säger Mauri till Nyheter24.

Mauri – Vad hände sen? sänds måndagar klockan 20.00 på TV4.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!