Renée Nyberg har en imponerande tv-karriär i bagaget och en inkomst som heter duga.
Renée Nyberg har en imponerande tv-karriär i bagaget och en inkomst som heter duga. - Foto: Christine Olsson/TT och Pontus Lundahl/TT

Renée Nybergs galna miljonregn – så mycket tjänar tv-profilen

Renée Nyberg har, ända sedan 1990-talet, synts i tv-rutan och har under karriären lett flera stora och uppskattade produktioner. Framgångarna som programledare ger också utdelning. Nyheter24 har kikat närmare på Nybergs inkomst.


När Adam Alsing och Agneta Sjödin lämnade succéprogrammet "Tur i kärlek" 1991 var det Renée Nyberg som fick ta över som programledare. 

Sedan dess har karriären sannerligen rullat på för Nyberg som lett allt från "Sing along" och "Blåsningen" på TV3 till "Bytt är bytt" och "Renées brygga" på TV4.

När hon inte syns i tv lever hon vardagsliv med programledarkollegan tillika maken David Hellenius. Och det är inte var som helst som paret bor, utan i en minst sagt lyxig våning.

Renée Nyberg och David Hellenius bor i megavåning – 200 kvadrat och sex rum mitt city

Renée Nyberg och maken David Hellenius. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Renée Nybergs lön – tjänar tiotals miljoner

Nyheter24 har tidigare rapporterat om David Hellenius hisnande lön och Renée Nyberg är verkligen inte sämre på pengafronten. 

Under 2022 hade hon, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 3 723 000 kronor. Men det slutar faktiskt inte där. 

Samma år hade Nyberg ett överskott av kapital som landade på svindlande 45 563 394 kronor. 

Renée Nybergs syrliga känga till David Hellenius: "Fyf*n"

Renée Nyberg har en lön som heter duga. Foto: Fredrik Persson/TT

Det gör Renée Nybergs kända ex-man Jan Zachrisson idag

Renée Nyberg drar in miljoner i bolagen

Renée Nyberg är vidare aktiv inom två olika bolag. Det ena, NARE Holding AB, producerar bland annat material för film och tv och redovisade en omsättning på 7,4 miljoner och en vinst på 6,4 miljoner kronor i augusti 2023. TIllgångarna uppgick då till 5,6 miljoner kronor.

I det andra bolaget, Helny Produktion AB, som Nyberg driver med maken David Hellenius, redovisade man en omsättning på 0 kronor i augusti 2023. Vinsten landade däremot på strax över 15 miljoner kronor och tillgångarna beräknades till 15,1 miljoner kronor. 

Renée Nyberg i chock av Ellen Bergströms avslöjande: "Bestämde mig igår"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!