Ellen Bergström och Renée Nyberg
Ellen Bergström gästar Renée Nyberg – och chockar både Renée och de andra vid middagsbordet med sitt avslöjande. - Foto: TV4

Renée Nyberg i chock av Ellen Bergströms avslöjande: "Bestämde mig igår"

Renée Nyberg har bjudit in Ellen Bergström, Mårten Andersson och Dan Ekborg till "bryggan". Där diskuterar de livets allvarliga ämnen – och ett beslut som Ellen Bergström tog dagen innan inspelningen av "bryggan" chockar både Renée och Dan Ekborg.


Skådespelaren och författaren Ellen Bergström, 34, skulle skriva en bok om att hon blivit beroende av alkohol. Men det blev aldrig någon bok. I Renée Nybergs intervjuprogram Renées brygga på TV4 så berättar Ellen Bergström om vändningen som hennes nykterhet kom att ta.

– Jag började tro att jag kunde dricka. Så jag ringde (förlaget, reds. anm) och sa "nej det blir ingen bok för att jag har varit nykter i fem år så jag tror att jag klarar det här", berättar Ellen.

Ellen Bergström var nykter i fem år och hade tänkt att skriva en bok om sitt alkoholmissbruk. Bildkälla: TV4

13 Hollywoodstjärnor som inte dricker alkohol

Ellen Bergström var nykter i fem år – sen började hon dricka alkohol igen

Ellen berättar att hon efter flera års nykterhet började med att dricka ett glas. Det gick bra, och hon kände att hon inte ville dricka mer. Trodde hon. För med tiden så började hon öka mängden. Från ett litet glas till två glas. Hon försökte sedan bestämma hur mycket hon skulle dricka.

Renée Nyberg blev förvånad över att Ellen Bergström hade tagit beslutet dagen före inspelningen. Bildkälla: TV4

– Jag höll inte det. Så då bestämde jag bara. NOG. Och det var igår, berättar Ellen Bergström i Renées brygga.

– Va?! Oooj!, utbrister Renée förvånat.

Vid lunchen i programmet närvarar också skådespelaren Dan Ekborg och komikern Mårten Andersson. Även Dan Ekborg blir helt paff över Ellens plötsliga avslöjande om hur hon dagen före inspelningen bestämt sig för att bli nykter igen.

– Oj, ja det är tufft, säger Dan Ekborg.

– Så det var jättejobbigt att komma hit idag. Jag har skämts så mycket, berättar Ellen Bergström i programmet.

6 svenska kändisar berättar med egna ord – därför dricker de inte alkohol

Ellen Bergström i tårar i Renées brygga

Ellen Bergström konstaterar senare att hon inte kan dricka alkohol mer eftersom hon inte har kontroll över det och helt enkelt inte mår bra av alkohol. 

Samtalsämnet är tufft för Ellen, som blir märkbart påverkad till den grad att hon börjar gråta under ett senare samtal på tu man hand med Renée.

Ellen Bergström kan inte hålla tillbaka tårarna. Bildkälla: TV4

 – Jag sa till mig att "jag ska inte gråta" men hur lätt är det att inte gråta. Det är okej. Vi är bara människor, säger Ellen Bergström. 

Renées brygga sänds på TV4 på tisdagar klockan 20.00

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!