Lotta Engberg och Ulf Lundell
Ulf Lundell blir "spyfärdig" av Lotta Engberg. - Foto: Adam Ihse/TT Bild, Fredrik Sandberg/TT Bild

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

"Lotta Engberg gör mej spyfärdig med sitt småkåta smile". Ja, så skrev Ulf Lundell om Lotta i sin bok från 2018. Lotta Engberg vet att hämnd är en rätt som serveras bäst kall – och i direktsändning passade hon på att fyra iväg en syrlig känga till Ulf Lundell...


Ulf Lundell är inte rädd för att stöta sig med andra svenska kändisar. Genom åren har han gått till attack mot bland andra Camilla Läckberg, Lulu Carter, Carolina Gynning, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

När prinsen och Sofia gifte sig år 2015 hade Ulf Lundell en sak att säga om det hela: "Vilken smörja, vilken skit". 

Ulf Lundell. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Ulf Lundell till attack mot Lotta Engberg

Lulu Carter kallade han för "tv-nothing" och även Carolina Gynning fick samma verbala behandling. Det mesta av attackerna ägde rum inne på Ulf Lundells blogg – men även efter att Ulf Lundell lämnat bloggen bakom sig så var det en del svenska kändisar som fick sig en släng av sleven i hans bok "Vardagar".

I boken, som utkom 2018, men är baserad på dagboksanteckningar från 2017, så gick han till hård attack mot Lotta Engberg. När Lotta på Liseberg hade gått på tv så var Ulf tvungen att stänga av ljudet då han helt enkelt inte stod ut.

Det skrev Lulu Carter i sitt raderade inlägg om Åsa Ingrosso

Lotta Engberg har varit programledare för Bingolotto i många år. En som inte är ett stort fan är Ulf Lundell. Bildkälla: Adam Ihse/TT Bild

Men när han såg Lotta i Bingolotto så rann bägaren över helt. 

"Lotta Engberg gör mej spyfärdig. Det måste bli sagt", skrev han i sin bok och berättade att han inte ens kunde gå in på Ica eller Coop utan att mötas av "hennes frivolt kisande blick, hennes lite skevt småkåta smail" på tidningsomslagen.

Han avslutade med:

"Alltid redo för lite rajtantajtan och inkomster på oss i populasen: köp lotter, gotter. Jag mår illa”

Så hämnades Lotta Engberg i direktsändning: "Jag tittade in i kameran och sa..."

Lotta Engberg sände sitt sista Lotta på Liseberg sommaren 2023, och under en av sändningarna så tog Lotta ut sin syrliga hämnd – i direktsändning.

Under en sändning av Lotta på Liseberg så såg Lotta Engberg sin chans...Bildkälla: Stella Pictures.

– Jag gjorde som så att när jag skulle presentera den första allsångslåten, så sa jag att nu ska vi sjunga en låt av en fantastisk skald, författare och poet, nämligen Ulf Lundell: "Jag trivs bäst i öppna landskap". Sen tittade jag in i kameran och sa: ”Nej jag skojade bara”, och sen tog vi en helt annan låt. Haha, berättade Lotta Engberg för Expressen då.

Lotta Engbergs feta miljonlön – så mycket drar den folkkära profilen in

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!