- Foto: TV4 & Stella pictures

Miljonregn över Anders Lundin – så mycket drar han in

Folkkära Anders Lundin är tillbaka som programledare för Robinson. Nyheter24 har tittat närmare på programledarens inkomst.


TV4:s "Robinson" är i full gång och denna säsong tävlar de 22 deltagarna på öarna i Caramoan i Filippinerna. 

Nytt för i år är att programledaren Anders Lundin, 65, är tillbaka i rutan. Den folkkära tv-profilen har tidigare lett programmet från 1999 till 2003 och gjorde senare en kort comeback under säsongen 2023. 

Lundins raket-karriär

Att leda program är inget nytt för Lundin. Förutom att vara igenkänd från "Robinson" har Lundin blivit ett folkkkärt ansikte från sina år på Allsångsscenen. Programledaren ledde SVT:s "Allsång på Skansen" från 2004 till 2010. 

Han har även lett SVT:s "Allt för Sverige" genom hela elva säsonger. Programmet som har rullat sedan 2010, med undantag för en paus 2022, är i höst tillbaka med en tolfte säsong med Lundin i spetsen. 

– Just nu tror jag att casten är klar. Det är tio utvalda amerikaner, är det nog, som bestämts nu. Och nu håller vi på att planera vilka ställen i Sverige som ska besökas och vad vi ska göra, säger Anders Lundin till Expressen

Karriären verkar med andra ord gå som en raket för Lundin, vilket inte minst syns på pengarna som han drar in.

Anders Lundin avslöjar: Produktionens hemliga lyx på Robinson

Anders Lundin leder Allsång på Skansen 2005. Foto: Stella pictures

Anders Lundin lön – så mycket tjänar han 

Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av hade Lundin under 2022 en fastställd förvärvsinkomst på 523 100 kronor. 

Miljonregn över David Sundin – här är tv-profilens feta lön

Anders Lundins miljonbolag 

Karriären verkar med andra ord inte vara något problem för programledaren. I alla fall om man kollar på hans miljonomsättning i sitt bolag "Lemur AB". Bolaget redovisade 2023 en omsättning på över 3,4 miljoner kronor och en vinst 1,2 miljoner kronor. Tillgångarna uppgår till 3,9 miljoner kronor. 

Känd Robinson-deltagare åtalad för grovt barnpornografibrott

Robinson 2024: Så fick Hanna sitt märke i ansiktet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!