Christer Lindarw
Christer Lindarw har börjat designa klänningar åt både kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle. Nu befinner han sig mitt i en hatstorm. Detta då han under helgen hånade okända människors kroppar. - Foto: Stella Pictures, Anders Wiklund/TT Bild, Fredrik Sandberg/TT Bild

Hatstorm mot kronprinsessan Victorias designer: "Så jäv*a vidrigt"

Artisten och designern Christer Lindarw har på senare tid gjort klänningar åt både kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle. Nu möts Lindarw av en kritikstorm. Detta då han i helgen smygfilmade gäster på en fest – och hånade deras kroppar.


Den svenska artisten, dragshowprofilen och designern Christer Lindarw, 71, är kanske mest känd för det svenska folket som stjärnan i After Dark. Utöver att ha tävlat i Melodifestivalen år 2004, 2007 och år 2016 så har även synts i den sjätte säsongen av Stjärnorna på slottet. 

Christer Lindarw och Lasse Flinckman i Stockholm troligen någon gång under 80-talet. Flinckman var med i After Dark i 30 års tid. Han dog år 2016. Bildkälla: Jan Collsiöö/TT Bild

Andra kända svenskar som var med det året – 2012 – var Kim Anderzon, Louise Hoffsten, Johan Rabaeus och Johan Rheborg.

Lindarws dag lockade över två miljoner tittare, vilket är ett av de mest sedda Stjärnorna på slottet-programmen någonsin. Bara avsnittet med Robert Gustafsson hade bättre tittning.

Christer Lindarw har designat klänningar åt kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle

Idag är det allra mest som kläddesigner Lindarw är verksam, och i fjol uppmärksammades han lite extra då kronprinsessan Victoria bar två av Lindarws kreationer. 

Kronprinsessan Victoria och statsminister Ulf Kristersson (M) anländer till jubileumsbanketten i Rikssalen på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Victoria är klädd i en klänning designad av Christer Lindarw. Bildkälla: Anders Wiklund/ TT Bild
Kronprinsessan Victoria i klänning designad av Christer Lindarw. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

På Instagram delade han med sig av bilder på prinsessan i hans klänningar, och i kommentarsfältet hyllades Lindarw av sina följare.

"Makalöst vackra klänningar och stort, hedersamt och spännande uppdrag!"

"Fantastiska klänningar, klass, stil och det lilla extra. Fullträff. Bingo. Wow!"

"Woooww så otroligt vackra"

Christer Lindarw har inte bara designat åt kronprinsessan Victoria, utan även åt prinsessan Estelle. När prins Christian av Danmark fyllde 18 år så var kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel på plats för festligheterna i Köpenhamn. 

Medan "Vickan" valde en klänning från det libanesiska märket Elie Saab så blev det svenskt för Estelle.

"Överdelen på klänningen är draperat tyllnät med gammelrosa tygblommor och pärlor. Kjolen i mjuk gammelrosa tyll", skrev Christer Lindarw om klänningen han specialdesignade åt Estelle.

– Jag är jättehedrad och glad över att jag fick förfrågan från hovet om de här uppdragen, som började med att jag fick göra några förslag till kronprinsessan inför kungens firande av 50 år på tronen. Hon bär ju helst svenskt mode, och har anlitat många svenska designers tidigare, berättade Lindarw för Damernas Värld i samband med att Kronprinsessan Victoria börjat synas i hans design.

I samma intervju berättade Lindarw om utmaningen att designa en klänning åt prinsessan Estelle.

– Det var jättekul, samtidigt som det blev en annan utmaning att skapa för någon som är elva år – att hitta en balans som var uppklädd men inte för vuxen. Jag tycker att jag fick till en vacker klänning som passar prinsessan Estelles ålder, och hon gjorde stor succé på 18-årsfesten, som var fokuserad på ungdomar och barn. Det var underbart, berättade han då. 

Prinsessan Estelle i Christer Lindarws design. Bildkälla: Stella Pictures.

Lindarw är inte bara omtyckt som designer, utan han håller även flera av Sveriges mest kända profiler som sina nära vänner. På Instagram syns han ofta med bland andra Micael Bindefeld och Marie Serneholt.

Marie Serneholt och Christer Lindarw är nära vänner. Bildkälla: Stella Pictures.

Christer Lindarw smygfotade andra gäster på hotellet: "Tjockast vinner"

De senaste dagarna har Lindarw befunnit sig på semester i turistorten Maspolamas i Gran Canaria. Där har han njutit av sol och bad på ett hotell i trakten, och på Instagram delade han med sig av bilder från sin dag. Men det var inte bara selfies från poolen som stod på menyn.

Christer Lindarw smygfilmade nämligen flera okända gäster på hotellet, och hånade deras kroppar.

"Öppet poolparty på hotellet idag. Tjockast vinner!", skrev Christer Lindarw och tillade "JAG FLYR!!!!!".

Christer Lindarw smygfilmade gäster på ett poolparty och skrev "Tjockast vinner!" samt "JAG FLYR!!!!". Bildkälla: Instagram/christerlindarw

När Bloggbevakning uppmärksammade Lindarws tilltag så rasade reaktionerna genast in från upprörda läsare.

"Herregud vad är han för människa egentligen. Han och Katrin kan väl bilda en liten ätstörd klubb där de kan hålla på såhär själva utan att sprida sin skit offentligt."

"Han kan stanna där i öknen med nudisterna tycker jag!"

"Där sjönk han i mina ögon…  "

"Blev lite överraskad när jag såg det för det trodde jag inte om honom."

"Så oerhört töntigt! Trodde att man mognade med åldern men det gäller visst inte alla. Skäms å hans vägnar."

"Ifall han fortf är kvar, sporta en t-shirt med tex. texten: ”Lindarw använd solskydd”, eller ”Lindarw, snällhet byggde denna kropp” Eller kanske, ”Lindarw, eat a little”.

"Men vad elakt och onödigt. Varför??"

"Vilket jävla pucko."

"Fan, så jävla vidrigt. Ingen ska kommentera någon annans utseende. Han bidrar verkligen till psykisk ohälsa! Jävlar vad han sjönk nu!"

"Han hånade överviktiga på ett vidrigt sätt, det var knappast för att han månade om deras hälsa."

"Helt ofattbart beteende. Men….. Är Christer Lindarw verkligen någon man bryr sig om fortfarande?  en av de sista personerna jag trodde jag skulle få läsa om här.."

"Men fan vad hemskt, man är på semester och vill bara bada och ha det härligt. Så ska någon smygfota och göra sig lustig över ens kropp på ig? Idiotiskt."

Christer Lindarw. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Karin Kajjan Andersson kritiserar Lindarw

Debattören och kroppsaktivisten Karin "Kajjan" Andersson har även hon reagerat på Lindarws bilder. På Instagram skriver hon:

"Den här typen av bekvämlighet i sin mobbing är extremt olustig, men inte ovanlig när det kommer till normaliserade förtryck så som det mot tjocka och feta är. Men visst fan sticker det extra i ögonen när det kommer från någon som man ändå tycker borde ha koll på vad det här med öppna hån och uttryckta äckelkänslor mot en utpekad grupp kan göra med människor. Det är sån här skit som gör att min inkorg är full av människor som brottas med stark ångest inför att våga följa med familjen eller kompisarna till badstranden i sommar", skrev hon och avslutade med ett "Skäms på dig, Christer."

Nyheter24 söker Christer Lindarw och Kungahusets informationsavdelning. Artikeln uppdateras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!