Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren
Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren tjänar stora pengar på sin podd. - Foto: Jessica Gow/TT Bild, ACAST

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam unnar sig ENORM utdelning

Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.


Att Pernilla Wahlgren, 56, är en av Sveriges just nu hetaste profiler när det kommer till både tv och podd råder det ingen tvekan om. Utöver att synas i Wahlgrens värld och Masked Singer på TV4 så har hon även ett riktigt prestigeuppdrag på gång för andra året i rad – att leda Allsång på Skansen.

Sedan år 2015 så har Pernilla även podden Wahlgren & Wistam tillsammans med bästa vännen Sofia Wistam, 57. Duon har hitills släppt 483 avsnitt, och deras trogna lyssnare uppskattar att de så öppet pratar om sina liv, karriärer, familjer och relationer på ett väldigt avslappnat sätt.

Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Stella Pictures.

Genom åren har det blivit löpsedlar av ämnen som Pernilla och Sofia har tagit upp i podden. Bland annat blev det en het debatt när Pernilla vid flera tillfällen i ett avsnitt använde sig av n-ordet. Det slutade med att duon pudlade och klippte om avsnittet.

"Vad gör man när man trampat i klaveret? Gör om gör rätt! Vi lär oss av våra misstag & har tagit till oss av den konstruktiva kritik vi har fått, & hela det inslaget som av vissa ansågs stötande, är nu bortklippt ur förrförra podden! Det var aldrig vår mening att såra någon. Vi har klampat i klaveret & det ber vi om ursäkt för", skrev Pernilla Wahlgren på Instagram.

Rabalder blev det även när Pernilla gick till hård attack mot Linda Skugge. Lite mer lättsamt blev det däremot när Sofia råkade avslöja Benjamin Ingrossos hemsläp...

Att podden engagerar över hela Sverige råder det ingen tvekan om. Varje vecka lockar podden kring 90 000 lyssnare, och de är ofta en av landets mest lyssnade poddar. Bara Alex Schulmans och Sigge Eklunds podd och en del krimpoddar ligger före Wahlgren & Wistams podd.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam har poddat sedan 2015. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Så mycket tjänar Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam på podden

Succén med podden har minst sagt gett damerna klirr i kassan. Efter över 30 år i showbiz så har Pernilla givetvis samlat på sig en imponerade hög med pengar. Tidigare har Nyheter24 skrivit om Pernillas otroliga lön – hon drar verkligen in "big bucks" med miljoner i lön.

Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren har blivit stenrika på sin podd. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Och Wahlgren & Wistam ger även det ett tillskott i kassan. Sajten Influens har tagit del av duons årsredovisning, och där står det klart att podden under 2023 drog in över 4,7 miljoner kronor. 

Trots att det är fantastsiska siffror så är det något mindre än året innan då de drog in 5,9 miljoner kronor.

Pernilla och Sofia har också nu unnat sig en utdelning på 3,6 miljoner kronor – vilket då ger kvinnorna 1,8 miljoner kronor var.

Snyggt!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!