Pernilla Wahlgren, 55, drar in en hel del pengar.
Pernilla Wahlgren, 55, drar in en hel del pengar. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Caisa Rasmussen/TT

Pernilla Wahlgrens feta årslön – tv-profilens bolag drar in miljoner

Pernilla Wahlgren, 55, är ständigt aktuell och framgångarna har minst sagt avlöst varandra för artisten och tv-profilen. Så hur står det till på den ekonomiska fronten? Nyheter24 har kikat närmare på Pernillas lön.


Hon är högaktuell som programledare för "Allsång på Skansen", men har dessförinnan synts i säsong efter säsong av "Wahlgrens värld" och hörts i podden "Wahlgren & Wistam". Ja, Pernilla Wahlgren, 55, har sannerligen  både hörts och synts under de senaste åren.

Men hur pass bra går det då för tv-profilen och artisten på den ekonomiska fronten?

Så fick Pernilla Wahlgren frågan om att leda Allsång på Skansen: "OJ!?"

Pernilla Wahlgrens lön – så mycket tjänar hon

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Pernilla Wahlgren en fastställd förvärvsinkomst på 837 300 kronor under 2022. 

Samma år hade dock hon ett underskott av kapital på 765 776 kronor. 

SVT inför premiären av Allsång på Skansen 2023: "Ser över säkerheten"

Pernilla Wahlgrens bolag omsätter miljoner

Men det slutar inte där. I flera av de bolag som Pernilla Wahlgren är engagerad i finns det en hel del slantar som ligger på hög. 

Tillgångarna i Picadill Production AB beräknades uppgå till 28,9 miljoner kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå. Samma år omsatte man 24,1 miljoner kronor och gjorde en vinst på 16 miljoner kronor.

Även i Wahlgren & Wistam AB rasslar det in pengar. Under 2021 omsatte man 6,8 miljoner kronor, hade en vinst på 6,2 miljoner kronor och tillgångar som uppgick till 6,8 miljoner kronor.

Läs alla våra artiklar om Pernilla Wahlgren här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!