Pernilla Wahlgren och Linda Skugge
Pernilla Wahlgren har inte glömt vad Linda Skugge skrev om henne. - Foto: Stella Pictures, Lisa Arfwidson/SvD/TT Bild

Pernilla Wahlgren till attack mot Linda Skugge: "Jag fick en chock – det är så sjukt"

Författaren och krönikören Linda Skugge har ett konto på OnlyFans – något som har fått Pernilla Wahlgren att reagera. Detta då Linda Skugge för många år sedan gick till attack mot Pernilla Wahlgren för hennes lättklädda bilder i tidningen Café.


Linda Skugge har konto på OnlyFans

Sedan i våras finns författaren och krönikören Linda Skugge, 49, på OnlyFans. På OnlyFans går Linda Skugge under namnet @ladylazarus2 och där har hon i skrivande stund över 1200 likes. 

Materialet som Linda lägger ut är allt från sexfilmer till nakenbilder, och hon frågar ofta sina prenumeranter vad de önskar att se. Skugge skriver även målande beskrivningar på engelska om vad hennes bilder visar.

Några texter lyder: "Idag kan ni se en video när jag squirtar" och "Idag ska jag göra videos – här är en lista på vad jag och mina heta kille ska göra..."

På Instagram har Linda Skugge mötts av blandade reaktioner från sina följare – det kan du läsa mer om här.

Författaren Linda Skugge finns nu på OnlyFans. Bildkälla: Lisa Arfwidson/SvD/TT Bild

Pernilla Wahlgren berättar om drevet hon utsattes för år 2002: "Linda Skugge hetsade"

En som reagerar starkt på Linda Skugges OnlyFans-konto är artisten Pernilla Wahlgren, 55. I det senaste avsnittet av podden "Wahlgren & Wistam" som Pernilla har med bästa vännen Sofia Wistam så berättar Pernilla om sin relation till Linda Skugge – som går över 20 år tillbaka i tiden.

– Jag fick en chock. För mig, att Linda Skugge tjänar pengar på att ta grovporriga bilder är så sjukt, säger Pernilla i sin podd.

Pernilla berättar sedan om hur hon år 2002 utnämndes till Sveriges sexigaste kvinna av tidningen Café. 

Pernilla Wahlgren på tidningen Cafés releasefest år 2002 för det numret där Pernilla utnämndes till Sveriges sexigaste kvinna. Bildkälla:Claudio Bresciani

Till reportaget tog Pernilla lättklädda bilder, som hon själv beskriver som "smakfulla" och "jättefina". Pernilla kände sig nöjd över bilderna och även den bikinikalender hon gjorde tillsammans med en vän för Café.

Men så snart tidningen och kalendern kom ut så började det enligt Pernilla ett drev mot henne – startat av Linda Skugge, som då skrev för Expressen.

– Hon hetsade. Hon skrev krönikor om att det var vidrigt. Och hur kunde jag göra så här. Att jag som trebarnsmamma inte borde göra det här. Jag förstörde ju för feminismen och jag fläkte ut min kropp. Det var så fula ord, berättar Pernilla i sin podd.

Drevet tog hårt på Pernilla Wahlgren, som berättar att hon grät när det var som jobbigast. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Pernilla Wahlgren: "Helena Bergström hatade på mig"

Pernilla säger att Linda Skugge under den här tiden ringde runt till andra kända människor och frågade vad de tyckte om att hon hade tagit "nakenbilder" och gjort en "nakenkalender".

– Jag kom ihåg att Helena Bergström hatade på mig. Jag mådde så dåligt av det här. Hon verkligen tog ifrån mig den känslan jag hade först av att jag tyckte att bilderna var fina och att jag var stolt och glad. Jag grät för att jag mådde så fruktansvärt dåligt. Nu tror ju folk att jag har tagit nakenbilder, ungarna blev ju mobbade i skolan för att det stod i Linda Skugges rubriker i Expressen om hur äcklig jag var och allting, säger Pernilla i sin podd.

Helena Bergström. Bildkälla: Stella Pictures.

Att Linda Skugge nu gör material för OnlyFans kallar Pernilla för "ödets ironi".

Sofia Wistam säger att det "krockar i hennes huvud", och att hon inte kan förstå hur Skugge kunde kritisera Pernilla och nu "lägga ut hårdporr".

– Vi pratar sprut i ansiktet om jag ska vara rakt på sak, säger Sofia Wistam och liknar Skugge vid en "porrfilmsskådespelare".

Linda Skugge på OnlyFans. Bildkälla: OnlyFans

Linda Skugge har velat be Pernilla Wahlgren om ursäkt

Pernilla menar att Linda Skugge tjänar pengar på att "snuskgubbar klickar in sig där för att se henne göra saker med sin kropp". 

– Det var ju precis det hon hatade på, att vi tog de här bilderna för männens skull. Att man sänker sitt eget värde som kvinna. Och "hur kan Pernilla Wahlgren göra det här som är trebarnsmamma, vad är hon för förebild för sina barn". Tillbaka till det här som hon gör nu. Man ba "hello", säger Pernilla.

Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Stella Pictures.

Sofia Wistam berättar i podden att hon har hört att Linda Skugge har velat be Pernilla om ursäkt för det hon skrev om henne då, och Pernilla säger att även hon har hört något om det.

– Uppenbarligen har hon ändrat sin inställning till lättklädda bilder å det grövsta. Men att gå från att tycka att jag är en vidrig människa och en dålig förebild för att jag tar lättklädda bilder i en harmlös tidning som Café. Till det här, säger Pernilla.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!