Jenny Alversjö trivs i Villastaden
Jenny Alversjö trivs i Villastaden. Huset till höger är ett svenskt storföretags huvudkontor på Villagatan, men är ett exempel på den vackra och typiska arkitekturen i Villastaden. - Foto: Stella Pictures, Anders Wiklund/TT Bild, Instagram/jennyalversjo

Så bor Jenny Alversjö på Sveriges dyraste gata: "Så glad"

Nyhetsmorgon-profilen Jenny Alversjö bor i en magnifik våning på Sveriges dyraste gata – Villagatan på Östermalm.
– Det är ett eftertraktat område där det inte så ofta finns bostäder till salu på den öppna marknaden vilket också gör det mer exklusivt. Många kända namn har och har haft våningar i Villastaden, säger mäklaren Bahar Nabavi på Tradition till Nyheter24.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
De hetaste kvarteren i Stockholm – enligt toppmäklaren

VASASTAN

 – I Vasastan är kvarteren kring Vasaparken extra eftertraktade, många har också fått upp ögonen för Jarlaplan med omnejd där vi ser allt högre priser för varje år som går, säger Bahar Nabavi till Nyheter24.

I kvarteren kring Vasaparken bor kändisar som Henrik Schyffert, Nour El-Refai och den förre statsministern Fredrik Reinfeldt. Andra kända Vasastan-bor är Benjamin Ingrosso, Petra Tungården, Kenza Zouiten Subosic, Samir Badran, David Hellenius och Renee Nyberg.

Ssnittpriset i Vasastan är cirka 120 000/kvm, och om de har ett extra attraktivt läge – det kan handla om gator som Gästrikegatan och Sigtunagatan med omnejd – kan det gå för upp till 155 000/kvm.

KUNGSHOLMEN
– På Kungsholmen är kvarteren kring Kungsholmstorg och Norr Mälarstrand extra eftertraktade. På Kungsholmen sticker gator som Garvar Lundins gränd och Jakob Westinsgatan ut, säger Bahar Nabavi.

Där kan kvadratmeterpriset landa på 140 000/kvm – men då är det också bara några meter ner till vackra Norr Mälarstrand.

På Kungsholmen bor bland andra friidrottaren Armand Duplantis med influencern Desirée Inglander, skådespelaren Alexander Karim och artisten Mauro Scocco.

SÖDERMALM
– På Södermalm har vi Mariaberget, Mosebacke och specifika hus kring Mariatorget och Nytorget som alltid har extra stor efterfrågan. På gator som Bastugatan och Svartensgatan kan våningarna gå för 135 000-140 000/kvm.

På Södermalm bor flera kända svenska tv-profiler, artister och skådespelare som bland annat artisten Robyn, influencern Elsa Billgren, Eva Dahlgren, Jonas Gardell, duon Icona Pop, Krister Henriksson, Carina BergfeldtNiklas Strömstedt och hustrun, TV4-stjärnan Jenny Strömstedt.

Journalisten och programledaren Jenny Alversjö är kanske en av landets mest omtyckta och folkkära profiler. Med van hand så har hon under sin långa karriär gjort program som Kalla Fakta, Nyhetsmorgon och Spårlöst.

Att TV4-profilen Jenny inte ligger på latsidan är något som även syns i hennes lönekuvert. Tidigare har nämligen Nyheter24 skrivit om hennes otroliga månadslön – hon drar in nästan 90 000 kronor i månaden.

Inte bara karriären och bankkontot blomstrar för Stockholmstjejen Jenny. Även i kärlekslivet har Jenny flyt. Hösten 2019 stod det klart att Jenny och Anders Bernunger var ett par. Jenny och Anders träffades via gemensamma vänner. 

Anders var då i en relation, så i början var han och Jenny bara kompisar. Men sedan uppstod kärlek.

Jenny var vid den här tiden relativt nyskild från sitt ex Patrik Larsson. De gifte sig år 2006, förnyade sina äktenskapslöften 10 år senare – men valde att skiljas år 2017. Under sin tid ihop med Patrik fick Jenny barnen Olivia och Leo.

LÄS MER: Så bor Per Gessle på Strandvägen: "Försöker ha ett vackert hem"

Jenny Alversjö och sambon Anders Bernunger. Bildkälla: Stella Pictures.

Det här är Villagatan i Villastaden på Östermalm

I februari 2022 så flyttade Jenny och Anders ihop – de hade slagit till på en magnifik våning på en av Sveriges absolut dyraste adresser. Nämligen Villagatan på Östermalm i Stockholm.

– Lägenheten är från sekelskiftet och är så otroligt fin och har väldigt mycket karaktär. Vi är överens om att vi vill jobba med den karaktären, och inte mot den. Vi är också överens om vilken känsla vi vill skapa, berättade Jenny i en intervju med Aftonbladet.

När Jenny och familjen kommit i ordning så berättade Jenny om glädjen i det nya hemmet.

"Före och efter. Efter slit, svett och kånkande är vi klara. Är så väldigt glad för det. Och tacksam. Vi har ett hem. Äntligen!", skrev Jenny Alversjö på Instagram till en serie bilder som visade hur de renoverat den magnifika våningen.

Jenny och Anders våning är på 120 kvadratmeter, och de har bevarat alla tidstypiska vackra detaljer så som dörröverstycken, kakelugnar och bröstpaneler. Det unika huset i det som kallas för Villastaden ritades enligt Bebyggelseregistret av arkitekterna Gustaf Lindgren och Kasper Salin.

Den sistnämnde ritade under sin tid flera välkända byggnader i Stockholm så som Östermalmshallen, medan Gustaf Lindgren är mest känd för att ha ritat det Whitlockska huset på Lill-Jans plan och polishuset på Kungsholmen i Stockholm.

Whitlockska huset på Lill-Jans plan. Bildkälla: I99pema - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.
Polishuset i Stockholm. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Villagatan ligger i området Villastaden på Östermalm i Stockholm. Bland grannarna i Villastaden finns flera kända personer så som ABBA-legenden Björn Ulvaeus och konstnären Helene Billgren.

Björn Ulvaeus och sambon Christina Sas. Bildkälla: Fredrik Persson/TT Bild

I kvarteren kan man även verkligen känna historiens vingslag. Ivar Kreuger bodde i många år på Villagatan 13, och senare även Jan Stenbecks far Hugo Stenbeck.

Andra kända boende är regissören Ingmar Bergman som under en tid i sitt liv bodde på nummer 22. I det huset bodde även skådespelaren Jarl Kulle.

Villagatan 13 är förmodligen det mest kända huset på gatan. Här har några av Sveriges mest kända personer bott – Från Ivar Kruger till Lena Philipsson. Ja, Lena Ph bodde tidigare här med sin dåvarande make Per Holknekt. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild
Polska institutet på Villagatan. Ett kännetecken för de ståtliga husen på Villagatan är förgårdarna, något som inspirerats från engelsk arkitektur. Bildkälla: Jurek Holzer/SvD/TT Bild

Priserna per kvadratmeter är oftast några av landets högsta, och när Sveriges dyraste adresser varje år utses är Villagatan oftast i topp – tillsammans med exklusiva adresser i Bromma.

Enligt färska siffror från Svensk Mäklarstatistik så är Önskeringsvägen i Bromma allra dyrast i Sverige, tätt följt av Villagatan. Villagatan toppar listan över de dyraste adresserna i innerstaden.

Varför är Villagatan så dyrt? Mäklaren Bahar Nabavi: "Ett eftertraktat område"

Bahar Nabavi har varit fastighetsmäklare med Stockholms innerstad som fokusområde i snart 20 år, och jobbar på mäklarfirman Tradition Mäkleri, med kontor på Kungsholmen i Stockholm. 

Själv bor Bahar i en villa i Bromma. Men innerstaden  – den kan hon utan och innan. 

Bahar Nabavi har jobbat som fastighetsmäklare i nästan 20 år. Hon jobbar på mäklarbyrån Tradition.

Varför tror du att Villagatan oftast är en av de dyraste adresserna i Sverige?

 – Villastaden med Villagatan i spetsen tillhör de centrala delarna av Östermalm som också är lugna bostadskvarter med vacker arkitektur mestadels från förra sekelskiftet. Fastigheterna är pampiga och palatsliknande, allt som oftast med representativa och välkomnande entréer vilket såklart lockar många människor. Det är ett eftertraktat område där det inte så ofta finns bostäder till salu på den öppna marknaden vilket också gör det mer exklusivt. Många kända namn har och har haft våningar i Villastaden, säger Bahar Nabavi till Nyheter24.

Hon berättar om Villastadens speciella arkitektur. Inget hus längs den korta gatan är likt det vi vanligtvis är vana vid att se i innerstaden. 

– Ursprungligen bebyggdes området med förnäm villabebyggelse för förmögna handelsmän och inspirationen kom från England med förgårdar. Det är stora våningar som inte så ofta omsätts och närheten till Humlegården och Karlavägens generösa serviceutbud gör vardagen enkel. Området är liksom Lärkstaden lite avsides från tunnelbana och klassiska bostadskvarter, med det följer en lugn boendemiljö som många uppskattar.

Ett stort svenskt företag har huvudkontor på Villagatan. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

På Östermalm kan slutpriserna skena iväg rejält. 

– Det är på just Östermalm vi ser de högsta prisnoteringarna och på de mest attraktiva adresserna såsom Strandvägen, Narvavägen och kvarteren runtomkring kostar lägenheterna mellan 160 000 - 180 000/kvadratmeter. De allra bästa lägenheterna kan till och med komma en bit över 200 000 kr/kvm, säger Bahar till Nyheter24.

Frågan är om inte Östermalm jämte Södermalm är den mest kändistäta stadsdelen. På Östermalm bor bland andra Bianca Ingrosso, Petter Stordalen, Kristin Kaspersen, Carola Häggkvist, Steffo Törnquist, Jan Guillou, Per Gessle och Alex och Amanda Schulman.

Vilka adresser i Stockholm ser du annars ett större intresse för just nu? Finns det någon trend?

– Alla stadsdelar har sin specifika charm och målgrupp. Gemensamt för innerstans mest attraktiva bostäder är förstås vackra fastigheter med anor från 1880-1900 talets början och gärna närhet till parker, trevliga restauranger och vattendrag samt utan tung trafik, säger Bahar till Nyheter24.

Det som de unga köparna är beredda extra mycket för är att ha alla tänkbara bekvämligheter som tvättmaskin, diskmaskin, hiss och balkong – samtidigt som man vill ha klassiska attribut från byggnadsåret. Takhöjd, stuckaturer, kakelugnar, pardörrar och originalsnickerier står högt i kurs.

Så mycket kostar det att bo på Villagatan

I december 2023 såldes en 188 kvadratmeter stor sexrummare på Villagatan för 30 miljoner kronor, men den lägenhet som Jenny Alversjö slog till på kan enligt uppgifter som Nyheter24 har tagit del av ha kostat kring 15 miljoner kronor.

På Instagram delar Jenny då och då med sig av bilder från den mysiga våningen, och hon och sambon har inrett så hemtrevligt med allt från ljusslingor till ett smått ikoniskt fotografi på John och Robert Kennedy.

Jenny Alversjö i våningen på Östermalm. Bildkälla: Instagram/jennyalversjo
Jenny Alversjö framför en av våningens vackra kakelugnar. Bildkälla: Instagram/jennyalversjo
Kakelugn, vackra bröstpaneler och dörröverstycken skapar en hemtrevlig atmosfär. Bildkälla: Instagram/jennyalversjo
Jenny och hennes sambo har bibehållit den gamla charmen i våningen. Bildkälla: Instagram/jennyalversjo

I den mysiga "mathörnan" möts gästen av ett svartvitt fotografi av John F Kennedy. Bildkälla: Instagram/jennyalversjo

/
TV4