Måndag 15 Aug
Stockholm

TV4:s Parlamentet möblerar om - ny programledare

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Nyheter24 kan avslöja att Pär Lernström blir ny programledare för Parlamentet. Uppgifter till Nyheter24 gör gällande att flera komiker petas när TV4 vill satsa på mer profilerade namn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt säkra källor till Nyheter24 tar Pär Lernström, programledare för Ballar av Stål, över som programledare för Parlamentet.

– Jag har blivit kontaktad av flera kanaler innan något är påskrivet vill jag inte tala om det. Har ingen aning om vart karriären tar mig, eller om jag har Kräk-Evas jobb om tre år. Jag vill inte kommentera något om min karriär innan det är officiellt, säger han.

Tittarsiffrorna har rasat

Tittarna har svikit Parlamentet sedan en längre tid. Från 1,3 miljoner tittare i snitt 2002 till bottennoteringen 750 000 tittare i snitt under 2010. Ett tapp på över en halv miljon tittare. Nu har TV4 tröttnat och möblerar om.

Tidigare under dagen berättade Anders S Nilsson, som lett programmet de senaste sju åren, att han slutar som programledare.

– Vi såg över Parlamentet och tänkte lite nytt, med ny dekor, vinjett och sändningstid. I den processen kände jag att det var logiskt att sparka sig själv för att vara helt fri i tanken, säger Anders S Nilsson till Resumé.

Till Nyheter24 säger han:

– Det är inte bestämt vilken programledare vi kommer ha.

Komiker plockas bort

Man vill satsa på Sveriges absoluta komikerelit. Stora, kända namn som Henrik Dorsin, Annika Lantz, Jonas Gardell och Babben Larsson. Enligt väl insatta källor riskerar flera komiker att petas.

Nyheter24 har utan framgång sökt TV4:s presstjänst och produktionsbolaget Jarowskijs vd, Pontus Edgren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.