Måndag 17 Maj
Stockholm

Kokainskandal i Paradise Hotel

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Skandalsåpan skakas av knarkdrama. Enligt flera medverkande i årets Paradise Hotel ska deltagarna ha tagit kokain på sina hotellrum i samband med finalen. Uppgifterna bekräftas av produktionsbolaget MTG.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När det bara var två par kvar i årets upplaga av den amorösa realityshowen Paradise Hotel och dags för final återvände några av deltagarna till staden Santa Marta i Colombia för att delta i finalprogrammet som jury.

Under vistelsen bodde de på ett hotell någon kilometer från lyxresorten där programmet spelades in. Enligt flera av de medverkande som Nyheter24 varit i kontakt med tog ett antal deltagare kokain.

– Alla bodde ihop och festade som fan varje kväll. En av oss snackade med en kille som ägde en restaurang och undrade om han kunde fixa kokain. Och det var ju inte direkt svårt - vi var ju i Colombia liksom, säger en av deltagarna, som vill vara anonym, till Nyheter24.

Enligt samma person ska de flesta av dem som satt i juryn ha tagit kokain - inne på sina hotellrum.

– De flesta tog det. En eller två gjorde det inte.

Avslöjades av personalen

Hotellets personal fattade misstankar och kontaktade produktionsledningen, som samlade deltagarna till ett möte vid hotellets pool. Enligt uppgift ska mötet ha ägt rum samma dag som finalprogrammet spelades in.

– Vi fick en rejäl utskällning av en kvinna ur produktionen, säger deltagaren.

Bad produktionen er att mörka det som inträffat?

– Nej, de sa att det var väldigt dumt gjort och att de tog avstånd från det.

En annan, kvinnlig deltagare säger att produktionen fick reda på att deltagarna tagit kokainet tack vare en av deltagarna:

– Det var en av oss i programmet som berättade för producenterna att några tagit kokain. 

Utpekad köpare

En av de mer profilerade deltagarna pekas ut som den som tog kontakt med restaurangägaren för att få tag på drogerna. När Nyheter24 ringer upp förnekar han all inblandning och kännedom om det inträffade:

– Nej, det stämmer inte alls. Jag tar helt avstånd från droger och sånt. Det är någon jävel som försöker skoja.

MTG bekräftar

Produktionsbolaget, MTG, bekräftar via informationschefen Per Lorentz att produktionspersonal på plats agerat efter att ha hört rykten om droger.

– Vi har hört att en eller flera deltagare, vi vet inte hur många, hade använt sig av otillåtna preparat. Vad vi vet är att det inte gällde någon av deltagarna som var kvar i huset. Enligt vad vi har hört så rörde det ingen av deltagarna som längre medverkade i programmet. Vi tar givetvis totalt avstånd från allt som har med droger att göra. På kanalen fick vi information i efterhand, efter att sista avsnittet var inspelat, säger Per Lorentz till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela