1 av 2
- Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Magnus Betnér gör affärer på hat, menar Birro.
2 av 2
Magnus Betnér gör affärer på hat, menar Birro. - Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Birros rullstolsskräck var humorsketch i TV3-regi

Marcus Birro skrämdes av en flicka i rullstol som plötsligt kunde gå. Nu visar det sig att flickan spelade i en sketch för TV3.


FAKTA: Marcus Birro

Namn: Marcus Birro

Ålder: 38

Yrke: Krönikör i Expressen och radiopratare

För lite mindre än en vecka sedan publicerade Marcus Birro en krönika på Expressen där han skrev om hur han skrämdes av en rullstolsbunden flicka som plötsligt kunde stå och "härjade män för Östereuropa" som befann sig i närheten.

Marcus Birro förklarade även att han kanske aldrig mer skulle kunna lita på tiggare.

"Nu? Jag kommer aldrig ge en spänn till en tiggare mer. Jag kommer se mig noga om innan jag hjälper någon som ber mig om hjälp. Jag kommer framför allt aldrig mer lita på små barn i rullstolar som ber mig plocka upp deras skolväska", skrev Birro bland annat.

Krönikan väckte stor uppståndelse. Marcus Birro anklagades för att vara både rasist och sverigedemokrat. Hatkommentarerna haglade in. På Twitter rasade Magnus Betnér mot Marcus Birro. Birro fick nog av Twitterhatet och bestämde sig för att sluta.Komikern Aron Flam skrev en debattartikel på svt.se där han kallade Birro för ett "pubertalt barn".

"Ni vinner! Grattis Betner och alla andra hatets lakejer! Jag lägger ner detta. Detta blir sista texten. Hej då", skrev Birro på sin Twitter.

"Män som talar utländska i träningsbrallor"

När Nyheter24 talade med Marcus Birro tidigare i veckan var han skärrad efter näthatet, och han försökte även förklara hur han resonerat kring sin krönika.

– Törs man lita på tiggare och fattiga? Män som talar utländska i träningsbrallor? Jag skrev ju att jag aldrig kommer ge till tiggare, men sen när det går lite tid så hoppas jag att jag kommer göra det, sade Marcus Birro till Nyheter24 då.

Men nu har Birrogate tagit en helt ny vändning.

"Ett av många bus vi gör"

Nu visar det sig att incidenten med den rullstolsbundna flickan var en del i en sketch som filmades med dold kamera, avslöjar Dagens Media.

– Det här är ett av många bus vi gör, säger Max Lagerbäck, presschef på MTG TV, till Dagens Media.

Marcus Birro råkade alltså gå förbi och filmades med dold kamera. Enligt Max Lagerbäck visar inte Birro "några stora gester" när han möter flickan.

Buset skulle visas i programserien Varning för barn som har premiär i TV3 i vår.

Se när Markus Birro luras av TV3

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!