Torsdag 22 Apr
Stockholm

Innelistan: Göteborg

Amanda Berg.
1 av 3
Amanda Berg. Foto: Privat
Amanda Berg.
2 av 3
Amanda Berg. Foto: Privat
3 av 3

Västkustens goaste Amanda Berg listar varje vecka vad som är hett och totalt iskallt i Göteborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Amanda Berg

Amanda Berg är klubbstjärna, modebloggerska och dj-lärararinna bosatt i Göteborg.

Besök hennes blogg.

Besök hennes Twitter.

 

Inne

1. Roffe Ruff

Göteborgsdekadensens anonyma poet Roffe Ruff vandrar fritt mellan genrer allt som han målar upp bilder, likväl realistiska som vackra, genom sina pricksäkra texter.

2. Dillas Corner

Dj-kollektivet som lyckats bli mytomspunna på mindre än ett år verkar inte längre synas till i Göteborg. "Ingen blir profet i sin egen hemstad" svara Joel Ighe pillemariskt om Dillas Corners framtid. Dock stundar en spelning på legendariska Debaser Medis i Stockholm nu på lördag. Grattis killar.

3. Leif Mannerström

Kockarnas kock gånger tre, ett sjömagasin och åtskilliga kokböcker senare. Nu kan vi se den här fenomenala mannens bastanta uppenbarelse i TV4's nya program Mästerkocken. En matmogul, ett göteborgsfenomen och kungen av kitschens helt enkelt.

4. Alexander Salsberger

Backa Teaterns framgångar har varit ett faktum sedan Mattias Andersson tog verksamheten under sina vingar, och dessutom deras nya stjärnskott, stockholmssonen Alexander som har fått stående ovationer för sin huvudroll i uppsättningen "Kött". Utöver skådespeleriet kör han spontana ipod-dj-set uppe i kaffebaren på Yaki-Da, för allas trevnad.

5. Miki & Kiki Ingber

De urflippade men briljanta Bröderna som 2008 hängde dockor i taket på Grill Del Mundo och i höstas öppnade den nya krogen/restaurangen Puta Madre, vilket har den ungefärliga betydelsen "din morsa är en hora". Nu är dom nominerade till White Guide och har chansen att ta plats på den prestigefyllda listan över Sveriges bästa korgar.


Ute

1. Dj Dainja

En gång i tiden var klubben Colors bra, men nu känns det mest som att Timbuktus göteborgskompis Dj Dainja har muterats till ett stycke kött marinerat i ocharmig självhype.

2. Frölunda Indians

Ligger absolut sist och missar säkerligen slutspel i år igen. Därför passar dom som handen i handsken på den här utelistan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela