1 av 4
- Foto: Maja Suslin / SCANPIX
2 av 4
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
3 av 4
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
4 av 4
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Persbrandt: "Jag älskar kola"

Skådespelaren erkände att han tagit kokain. Enligt honom själv var det första gången han tog drogen. I polisutredningen utrycker han sin kärlek till det vita pulvret.–  Jag älskar kola och rånare, säger stjärnan enligt polisen.


Det var strax efter halv tre på morgonen på The Soap Bar i centrala Stockholm som Mikael Persbrandt, 47, testades positivt för kokain.

"Jag fick en tydlig uppfattning om att Persbrandt var påverkad av kokain. Persbrandt hade dessutom vita fragment i näsan vilket visade att han snortat kokain genom näsan", skriver polisen i utredningen, uppger Expressen.

Persbrandt förnekade initialt att han tagit kokain men erkände senare under kvällen, då sa han även att det var första gången som han testade drogen.

– Knappt en lina på toppen av en nyckel, sa Persbrandt i förhör.

Enligt polisutredningen ska polisen direkt ha lagt märke till den populära skådespelarens spelande fingrar, muntorrhet och stora pupiller.

"Jag observerade direkt ett mycket tydligt fingerspel hos Persbrandt vilket är ett tydligt tecken på narkotikapåverkan. Jag om bad Persbrandt att följa med för ett samtal och vi gick båda in till ett utrymme som tillhör Soap Bar", skriver polisinspektören i ett PM, uppger Expressen.

När polisen konfronterade Persbrandt ska han även ha pratat om kokainet.

– Jag älskar kola och rånare, det bara är så, sa Persbrandt uppger Expressen.

Mikael Persbrandt säger också att han inte kände av kokainet han tog. Nu tvingas han böta 13 500 kronor för ringa narkotikabrott.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...