Onsdag 21 Apr
Stockholm

Persbrandt: "Jag älskar kola"

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Skådespelaren erkände att han tagit kokain. Enligt honom själv var det första gången han tog drogen. I polisutredningen utrycker han sin kärlek till det vita pulvret.–  Jag älskar kola och rånare, säger stjärnan enligt polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var strax efter halv tre på morgonen på The Soap Bar i centrala Stockholm som Mikael Persbrandt, 47, testades positivt för kokain.

"Jag fick en tydlig uppfattning om att Persbrandt var påverkad av kokain. Persbrandt hade dessutom vita fragment i näsan vilket visade att han snortat kokain genom näsan", skriver polisen i utredningen, uppger Expressen.

Persbrandt förnekade initialt att han tagit kokain men erkände senare under kvällen, då sa han även att det var första gången som han testade drogen.

– Knappt en lina på toppen av en nyckel, sa Persbrandt i förhör.

Enligt polisutredningen ska polisen direkt ha lagt märke till den populära skådespelarens spelande fingrar, muntorrhet och stora pupiller.

"Jag observerade direkt ett mycket tydligt fingerspel hos Persbrandt vilket är ett tydligt tecken på narkotikapåverkan. Jag om bad Persbrandt att följa med för ett samtal och vi gick båda in till ett utrymme som tillhör Soap Bar", skriver polisinspektören i ett PM, uppger Expressen.

När polisen konfronterade Persbrandt ska han även ha pratat om kokainet.

– Jag älskar kola och rånare, det bara är så, sa Persbrandt uppger Expressen.

Mikael Persbrandt säger också att han inte kände av kokainet han tog. Nu tvingas han böta 13 500 kronor för ringa narkotikabrott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela