1 av 2
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Pascal Engman: Löjeväckande anklagelser Bard

Nyheter24:s nöjeschef Pascal Engman bemöter Alexander Bards påståenden om dataintrång.


Alexander Bards farsartade anklagelser om att vi på Nyheter24 skulle ha gjort oss skyldiga till dataintrång är både skrattretande och häpnadsväckande att ta del av. Alexander Bard fäktar vilt mot allt från väderkvarnar och tomtar till älvor och orcher med sådan frenesi att Alexandre Dumas, om han hade kunnat bevittna spektaklet, tveklöst skulle gjort honom till den femte musketören i sin klassiska roman.

I dagens Expressen hävdar Bagdad-Bard, till synes på fullaste allvar, att några ”Elitister” spridit falska mejl i syfte att avslöja att vi på Nyheter24 inte har tillgång någon källa på Elit-listan.

Att Bard är politiker och artist är jag väl medveten om. Men detta, att han dessutom är ett medium med uri gellerska förmågor i att se in i framtiden, kom som en fullständig överraskning.

Mejlet, där Bard hävdar att han och jurykollegan Laila Bagge gjort det till en tävling att vara elak mot hoppfulla ungdomar på bästa sändningstid, författades nämligen den 12 april.

Första gången jag någonsin talade med Bard om Elitlistan var den 2 maj.

Det finns förstås en möjlighet till att mejlen är fejkade; med premissen att Bard några dagar innan den 12 april gav sig av på en utomkroppslig flygfärd och tog sig in i min hjärna, visslande på ”Sunshine in the rain” glatt rotade runt i den och försåg sig med information om mina planer.

Men den premissen faller till marken, mestadels beroende på att jag den 12 april var ovetande både om Elit-listans existens och att jag några veckor senare skulle författa en artikel om Alexander Bards förehavanden på listan.

Sanningen är att varken jag eller någon annan på Nyheter24 på något olagligt sätt brutit oss in i Elit-listan. Vi använde oss av en källa på listan som försåg oss med information om kommentarerna som författades av Alexander Bard.

Svårare än så är det inte.

/
/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".