Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pascal Engman: Löjeväckande anklagelser Bard

- 11/05/2011, 12:07 -
1 av 2

Bertil Ericson / SCANPIX

2 av 2

Jessica Gow / SCANPIX

Nyheter24:s nöjeschef Pascal Engman bemöter Alexander Bards påståenden om dataintrång.

Alexander Bards farsartade anklagelser om att vi på Nyheter24 skulle ha gjort oss skyldiga till dataintrång är både skrattretande och häpnadsväckande att ta del av. Alexander Bard fäktar vilt mot allt från väderkvarnar och tomtar till älvor och orcher med sådan frenesi att Alexandre Dumas, om han hade kunnat bevittna spektaklet, tveklöst skulle gjort honom till den femte musketören i sin klassiska roman.

I dagens Expressen hävdar Bagdad-Bard, till synes på fullaste allvar, att några ”Elitister” spridit falska mejl i syfte att avslöja att vi på Nyheter24 inte har tillgång någon källa på Elit-listan.

Att Bard är politiker och artist är jag väl medveten om. Men detta, att han dessutom är ett medium med uri gellerska förmågor i att se in i framtiden, kom som en fullständig överraskning.

Mejlet, där Bard hävdar att han och jurykollegan Laila Bagge gjort det till en tävling att vara elak mot hoppfulla ungdomar på bästa sändningstid, författades nämligen den 12 april.

Första gången jag någonsin talade med Bard om Elitlistan var den 2 maj.

Det finns förstås en möjlighet till att mejlen är fejkade; med premissen att Bard några dagar innan den 12 april gav sig av på en utomkroppslig flygfärd och tog sig in i min hjärna, visslande på ”Sunshine in the rain” glatt rotade runt i den och försåg sig med information om mina planer.

Men den premissen faller till marken, mestadels beroende på att jag den 12 april var ovetande både om Elit-listans existens och att jag några veckor senare skulle författa en artikel om Alexander Bards förehavanden på listan.

Sanningen är att varken jag eller någon annan på Nyheter24 på något olagligt sätt brutit oss in i Elit-listan. Vi använde oss av en källa på listan som försåg oss med information om kommentarerna som författades av Alexander Bard.

Svårare än så är det inte.