1 av 2
- Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS
2 av 2
- Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS

Faddes nya kärlek: polackernas favorit-sportdryck

Fadde Darwichs tid i rampljuset är över. Nu vill han sälja sportdryck och träna – och lämna Sverige och offentligheten bakom sig.


Det här är Fadde

Fadde Darwich blev känd som dörrvaktschef på inneklubben Spy Bar. Hans förhållande med Big Brother-deltagaren Linda Rosing gjorde honom till rikskändis.

Den som saknar Fadde Darwichs ansikte i mediebruset kommer bli besviken. 45-åringen har lämnat offentligheten bakom sig och har inga som helst planer på att återvända. Han är noggrann med att understryka att beslutet är hans eget – inte tidningarnas.

– Först och främst så vill jag säga att jag har medvetet legat lågt. Jag har inte ställt upp på intervjuer, säger han till Nyheter24.

Under Faddes uppmärksammade förhållande med Linda Rosing (i dag Thelenius) var han högvilt för tidningarna. Parets uppmärksammade relation prydde ofta löpsedlarna.

– Då tyckte man att det var roligt att bli uppmärksammad. Och det var ju liksom mestadels på grund av Linda. All den här mediala biten som var. Då var det smickrande att man var med så stort att det fick så stor genomslagskraft tills man då kom underfund med de här negativa delarna. Det som är negativt med att synas.

Pressen, att leva upp till den mediala bilden av sig själv och att alltid finnas tillgänglig och ställa upp, blev till sist övermäktig. I dag mår han bättre, har hittat livsgnistan igen.

– När jag bläddrar genom en nyhetstidning på webben och inte ser mig själv. När jag känner att jag mår bra av att inte se mig, jag känner liksom, varför ska jag vara med, säger Fadde och suckar.

 

"Jag är en schysst kille"

Hatet som från alla håll och kanter strömmade mot hans person var flera gånger nära att knäcka honom. Än i dag kan han känna obehag och bli upprörd över sättet anonyma människor attackerat och dömt honom på genom åren.

– Man ska inte bry sig om fega idioter bakom en dator som spyr galla över en. Som aldrig träffat en. Jag och min omgivning vet vad jag går för. När jag träffar människor och pratar med dem säger de att jag är en schysst kille. Har det stått i tidningen att jag är dum i huvudet? De har bildat sig en uppfattning om någon de inte känner, säger han.

 

Spökskrivare på Facebook

I augusti 2010 avslöjades det att Fadde satt i fängelse – i ett försök att skyla över historien hade han låtit en vän uppdatera hans Facebook-sida som om inget hade hänt. Allt för att dölja sin situation.

– Jag har haft en spökskrivare på Facebook, berättade han då för Extra.

När fängelsevistelsen kommer på tal blir Fadde märkbart irriterad. Tiden på Kolmårdens anstalt har satt sina spår, domen kommer att påverka honom hela livet.

– Jag har lagt all skit bakom mig. Det är så tråkigt att det i varje artikel ska framgå att jag avtjänat det och det. Det påverkar väldigt mycket, till exempel när det gäller jobb. Nu när jag har fått ett seriöst och ett bra jobb är det inte så kul att de ska få läsa det.

 

Sportdrycker och framtiden

Det nya jobbet passar träningsintresserade Fadde som hand i handske. Hans uppdrag är att vara ambassadör för sportdrycken Oshee. Det är inte helt utan stolthet han förklarar:

– Det är den största drycken i Polen. Den är okänd i Sverige än så länge och jag kommer se till att den blir mycket större.

Faddes framtid ser ljus och varm ut. Han har planer på att fly Sverige.

– Jag vill vara borta från Sverige inom tio år. Jag vill ha värme. Inte bara kärlek.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hatstorm mot Bianca Ingrosso – efter detaljen i spegelbilden

Israelisk konstnär vägrar öppna Venedigpaviljong

Den israeliska konstnären Ruth Patir vägrar öppna Israels paviljong på Venedigbiennalen. Hon ställer som krav att Israel och Hamas når en överenskommelse om eldupphör samt att gisslan friges.

Så mycket tjänar 13-barns mamman Mirka Norrström på OnlyFans

Mirka Norrström är 13-barns mamman som blev känd i TV4-programmet Familjen Annorlunda. De senaste två åren har Mirka, 51, jobbat med sitt konto på OnlyFans. Men hur mycket tjänar hon på plattformen egentligen?

Ett drakskepp rammar Nordiska paviljongen

1 timme sedan
Ett kinesiskt drakskepp har kört in i Nordiska paviljongen. På Venedigbiennalen fördjupar svenska Lap-See Lam sin konst utifrån sorgen över kinakrogens förluster – den här gången genom en opera och ett enormt allkonstverk.

Anna Books skämt om dottern Vanessas rumpa: "Glöm inte..."

1 timme sedan
Anna Books dotter Vanessa Toledano har hunnit bli 21 år. Idag jobbar hon i Spanien och är aktiv på sina sociala medier. Och när Vanessa la ut en bild på sin Instagram så reagerade mamma Anna direkt på en detalj...

Salman Rushdie gör dokumentär om attacken

1 timme sedan
Salman Rushdie och hans fru gör en dokumentärfilm om knivattacken mot honom. Det skriver författaren i sin nya roman "Kniv" som nu ges ut internationellt. Där håller han också tal till sin angripare.