Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Inte velat stå i Måns skor"

- 05/07/2011, 07:43 -
1 av 3

JESSICA GOW / SCANPIX

2 av 3

Claudio Bresciani / SCANPIX

3 av 3

Patrik Österberg/All Over Press

Danny Saucedo hyllar artistkollegan Måns Zelmerlöws programledardebut, och berättar om sin egen skräck framför kamerorna.

Efter succén i Melodifestivalen med bidraget "In the club", och med sitt kritikerrosade album med samma namn, har våren och sommaren varit fullspäckad för den forne E.M.D-artisten Danny Saucedo.

Då Danny förra veckan gästade Allsång på Skansen passade han - förutom att framföra låtar från sitt senaste skiva - på att hylla sin jämngamla artistkollega Måns Zelmerlöw, som nu tagit över rodret som programledare.

– Måns var hur grym som helst, riktigt överjävlig. Det kommer att gå hur bra som helst för honom. Han sjöng grymt bra, var stiligt klädd och tog in alla tittare och de i publiken. Det är bara stor tumme upp, säger Danny till Nyheter24.

"Som handen i handsken"

Senast vi såg Måns i programledarrollen var under fjolårets Melodifestival, där han ingick i en trio med Christine Meltzer och Dolph Lundgren.

– Måns har blivit mycket bättre nu än vad han var under Melodifestivalen, och har verkligen vuxit det senaste året. Det känns som att det här passar honom som handen i handsken.

– Om tio år vill jag stå här som artist och att det är Måns som leder programmet fortfarande, fortsätter Danny.

Hade tackat nej

Under hösten syns Danny Saucedo själv i TV3:s storsatsning och Idol-konkurrent True talent, där han - tillsammans med Tommy Körberg och Pernilla Andersson - agerar röstcoach. Trots detta uppdrag menar Danny att hans förmågor framför kamerorna är ytterst begränsade.

Hade du kunnat tänka dig att stå i Måns skor?

– Absolut inte! Jag hade tackat nej till det jobbet alla dagar i veckan. Jag kan inte den rollen, och det är absolut inte min grej att prata inför folk.

– Jag är ju uppvuxen med två svartskallar; mamma och pappa, så jag har ju lärt mig svenska sist av alla känns det som. Jag vill ju fokusera på att vara artist och låtskrivare. Det är mitt fokus.

"Jag fick semidyslexi"

Sin skräck inför programledarrollen kom Danny till insikt med under fjolårets debut.

– Att vara programledare på Sommarkrysset förra året var det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Det var folk som pratade i mitt öra samtidigt som jag körde live och försökte tänka. Det var en trekonversation med mig, de som pratade i örat och tevetittarna.

– Jag fick semidyslexi och började dessutom att stamma. Låt mig sjunga och dansa så gör jag det grymt bra, men att jag ska prata med folk passar inte mig, avslutar Danny för Nyheter24.