1 av 3
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Patrik Österberg/All Over Press

"Inte velat stå i Måns skor"

Danny Saucedo hyllar artistkollegan Måns Zelmerlöws programledardebut, och berättar om sin egen skräck framför kamerorna.


Allsång på Skansen

Måns Zelmerlöw har fått ta över programledarrollen till allsångsfavoriten efter Lasse Berghagen och nu senast Anders Lundin.

Förra veckan var programmet uppe i närmare 2 miljoner tittare, då Danny Saucedo, Petra "September" Marklund, Benny Anderssons Orkester och Lunds studentsångare medverkade.

I kvällens program, som sänds på SVT1 kl. 20, uppträder Håkan Hellström, The Moniker, Siw Malmkvist, Miriam Aïda, Ulrik Munther och Hasse Alfredson.

Efter succén i Melodifestivalen med bidraget "In the club", och med sitt kritikerrosade album med samma namn, har våren och sommaren varit fullspäckad för den forne E.M.D-artisten Danny Saucedo.

Då Danny förra veckan gästade Allsång på Skansen passade han - förutom att framföra låtar från sitt senaste skiva - på att hylla sin jämngamla artistkollega Måns Zelmerlöw, som nu tagit över rodret som programledare.

– Måns var hur grym som helst, riktigt överjävlig. Det kommer att gå hur bra som helst för honom. Han sjöng grymt bra, var stiligt klädd och tog in alla tittare och de i publiken. Det är bara stor tumme upp, säger Danny till Nyheter24.

"Som handen i handsken"

Senast vi såg Måns i programledarrollen var under fjolårets Melodifestival, där han ingick i en trio med Christine Meltzer och Dolph Lundgren.

– Måns har blivit mycket bättre nu än vad han var under Melodifestivalen, och har verkligen vuxit det senaste året. Det känns som att det här passar honom som handen i handsken.

– Om tio år vill jag stå här som artist och att det är Måns som leder programmet fortfarande, fortsätter Danny.

Hade tackat nej

Under hösten syns Danny Saucedo själv i TV3:s storsatsning och Idol-konkurrent True talent, där han - tillsammans med Tommy Körberg och Pernilla Andersson - agerar röstcoach. Trots detta uppdrag menar Danny att hans förmågor framför kamerorna är ytterst begränsade.

Hade du kunnat tänka dig att stå i Måns skor?

– Absolut inte! Jag hade tackat nej till det jobbet alla dagar i veckan. Jag kan inte den rollen, och det är absolut inte min grej att prata inför folk.

– Jag är ju uppvuxen med två svartskallar; mamma och pappa, så jag har ju lärt mig svenska sist av alla känns det som. Jag vill ju fokusera på att vara artist och låtskrivare. Det är mitt fokus.

"Jag fick semidyslexi"

Sin skräck inför programledarrollen kom Danny till insikt med under fjolårets debut.

– Att vara programledare på Sommarkrysset förra året var det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Det var folk som pratade i mitt öra samtidigt som jag körde live och försökte tänka. Det var en trekonversation med mig, de som pratade i örat och tevetittarna.

– Jag fick semidyslexi och började dessutom att stamma. Låt mig sjunga och dansa så gör jag det grymt bra, men att jag ska prata med folk passar inte mig, avslutar Danny för Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.