- Foto: Nyheter24

Nu riskerar Plura fängelse

Plura Jonsson greps med kokain i Göteborg förra året. Nu vill sångaren vill slippa fängelse.– Det var en fyllegrej.


Gripandet

Norrköpingssonen Plura greps på väg till en lyxrestaurang i centrala Göteborg den 11 mars i fjol. Han erkände att han tidigare under kvällen köpt 5 gram kokain av en bekant. 60-åringen dömdes till fängelse men domen överklagades.

I dag klockan 09:30 påbörjas rättegångsförhandlingarna. 

Det var i mars förra året som Eldkvarnsångaren och teveprofilen Plura Jonsson, 60, greps med kokain på sig i centrala Göteborg.

– Jag sprang på en kille jag kände igen. Vi snackade, han fick pengar och jag fick kokainet. Då visste jag inte ens hur mycket jag köpt, det vet jag nu, berättade han om kvällen för Aftonbladet.

Kuvert med droger

För polisen erkände 60-åringen direkt att han köpt kokain. I fickan hade han 3,36 gram fördelat i fyra olika kuvert. Tidigare under kvällen hade han gett bort 1 gram till en vän.

– Det var en fyllegrej. Jag hade druckit några glas vin på hotellrummet innan vi skulle ut och käka på vår lediga kväll i Göteborg, sa han senare till Aftonbladet.

I den efterföljande rättegången dömdes han till tre månaders fängelse - men domen överklagades. I dag tas målet upp i hovrätten.

Plura vill slippa frihetsberövande påföljd. Avslås den populäre sångarens överklagan riskerar han att få tillbringa tre månader bakom lås och bom.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
/